svetvemne.cz

Luštěninových guláš s klobásou

     

Hustá svačinová polévka plná zdraví prospěšných luštěnin a ne zrovna zdraví prospěšné klobásky. :)

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory250gramů
Cibule250gramů
Cizrna sterilizovaná300gramů
Fazole bílá sterilovaná300gramů
Klobása250gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Mouka hladká50gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Petrželová nať30gramů
Sádlo30gramů
Voda2litry
Čočka sterilovaná300gramů

1. 

cibule 250 g  sádlo 30 g

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme (10 minut) na sádle.

2. 

brambory 250 g  klobása 250 g

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s obdobně nakrájenou klobásou je přidáme k cibuli. Za stálého míchání vše dohromady 5 minut opékáme.

3. 

pepř černý mletý ½ ČL  kmín mletá ½ ČL  voda 1.5 l

Přidáme sůl, pepř a kmín. Přilijeme vařící vodu, promícháme a 15 minut vaříme.

4. 

čočka sterilovaná 300 g

Postupně přimícháváme sterilované luštěniny bez nálevu: čočku ...

5. 

fazole bílá sterilovaná 300 g

... fazole ...

6. 

cizrna sterilizovaná 300 g

... a cizrnu (pokud bychom polévku vařili ze sušených luštěnin, ty musíme nejprve uvařit, čímž se prodlouží celková příprava). Přivedeme k varu a polévku zahustíme ...

7. 

mouka hladká 50 g  voda ½ l

... trochou mouky rozmíchané ve studené vodě.

8. 

petrželová nať 30 g

Nakonec do guláše vmícháme čerstvou nasekanou petrželku. (Zbytky sterilovaných luštěnin uložíme do mikrotenového sáčku a zmrazíme. Takto je nejlépe uchováme na pozdější použití).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit