Luštěninových guláš s klobásou
![Luštěninových guláš s klobásou](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001005/img_cs_4x3/lusteninovych-gulas-s-klobasou_00180.jpg)
Hustá svačinová polévka plná zdraví prospěšných luštěnin a ne zrovna zdraví prospěšné klobásky. :)
recept,fotorecept,klobása,čočka sterilovaná,fazole bílá sterilovaná,cizrna sterilizovaná,Luštěninové polévky,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 | gramů | |
cibule | 250 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 300 | gramů | |
fazole bílá sterilovaná | 300 | gramů | |
klobása | 250 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 30 | gramů | |
sádlo | 30 | gramů | |
voda | 2 | litry | |
čočka sterilovaná | 300 | gramů |
Recept
1.
cibule 250 gramů • sádlo 30 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme (10 minut) na sádle.
![Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a...](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5798w.jpg?mtime=1728721027)
2.
brambory 250 gramů • klobása 250 gramů
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s obdobně nakrájenou klobásou je přidáme k cibuli. Za stálého míchání vše dohromady 5 minut opékáme.
![Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a...](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5799w.jpg?mtime=1728721028)
3.
pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • voda 1.5 litru
Přidáme sůl, pepř a kmín. Přilijeme vařící vodu, promícháme a 15 minut vaříme.
![Přidáme sůl, pepř a kmín. Přilijeme...](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5800w.jpg?mtime=1728721028)
![Postupně přimícháváme sterilované...](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5802w.jpg?mtime=1728721037)
![... fazole ......](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5801w.jpg?mtime=1728721029)
6.
cizrna sterilizovaná 300 gramů
... a cizrnu (pokud bychom polévku vařili ze sušených luštěnin, ty musíme nejprve uvařit, čímž se prodlouží celková příprava). Přivedeme k varu a polévku zahustíme ...
![... a cizrnu (pokud bychom polévku vařili ze...](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5803w.jpg?mtime=1728721037)
![... trochou mouky rozmíchané ve studené vodě....](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5804w.jpg?mtime=1728721037)
8.
petrželová nať 30 gramů
Nakonec do guláše vmícháme čerstvou nasekanou petrželku. (Zbytky sterilovaných luštěnin uložíme do mikrotenového sáčku a zmrazíme. Takto je nejlépe uchováme na pozdější použití).
![Nakonec do guláše vmícháme čerstvou nasekanou...](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001005/small/IMG_5805w.jpg?mtime=1728721038)
Dobrou chuť!