svetvemne.cz

Fazolová polévka s uzeným masem

     

Vydatná voňavá polévka vhodná i jako hlavní jídlo. K polévce podáváme čerstvé pečivo nebo chléb.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Brambory200gramů
Cibule80gramů
Fazole100gramů
Houby sušené50gramů
Majoránka
Mouka polohrubá40gramů
Mrkev150gramů
Petržel80gramů
Petrželová nať
Sádlo40gramů
Sůl
Uzené žebírka200gramů
Voda2litry

1. 

brambory 200 g  mrkev 150 g  petržel 80 g  cibule 80 g  houby sušené 50 g

Brambory, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme. Sušené houby omyjeme.

2. 

uzené žebírka 200 g  voda 2 l  fazole 100 g

Umytá uzená žebírka vaříme půl hodinu ve vodě. Přidáme k nim fazole (fazole je dobré nechat den před vařením namočené ve vodě) a vaříme další půl hodinu. Pak přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a houby. Vaříme dokud zelenina a fazole nezměknou. Žebra z polévky vyjmeme, po vychladnutí z nich obereme maso a nakrájíme.

3. 

sádlo 40 g  mouka polohrubá 40 g  sůl  petrželová nať  majoránka

Připravíme si cibulovou jíšku: na sádle zpěníme 2 cibulky, přidáme mouku, za stálého míchání osmahneme. Hotovou jíškou zahustíme polévku. Nakonec podle chuti přidáme sůl, podravku, majoránku a čerstvou nať petržele. Přimícháme maso z žeber. Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit