Fazolová polévka s uzeným masem
Vydatná voňavá polévka vhodná i jako hlavní jídlo. K polévce podáváme čerstvé pečivo nebo chléb.
recept,fotorecept,brambory,mrkev,uzené žebírka,fazole,houby sušené,Luštěninové polévky,Bezlaktózové
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 200 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
fazole | 100 | gramů | |
houby sušené | 50 | gramů | |
majoránka | - | ||
mouka polohrubá | 40 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
petržel | 80 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
sádlo | 40 | gramů | |
sůl | - | ||
uzené žebírka | 200 | gramů | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
brambory 200 gramů • mrkev 150 gramů • petržel 80 gramů • cibule 80 gramů • houby sušené 50 gramů
Brambory, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme. Sušené houby omyjeme.
2.
uzené žebírka 200 gramů • voda 2 litry • fazole 100 gramů
Umytá uzená žebírka vaříme půl hodinu ve vodě. Přidáme k nim fazole (fazole je dobré nechat den před vařením namočené ve vodě) a vaříme další půl hodinu. Pak přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a houby. Vaříme dokud zelenina a fazole nezměknou. Žebra z polévky vyjmeme, po vychladnutí z nich obereme maso a nakrájíme.
3.
sádlo 40 gramů • mouka polohrubá 40 gramů • sůl • petrželová nať • majoránka
Připravíme si cibulovou jíšku: na sádle zpěníme 2 cibulky, přidáme mouku, za stálého míchání osmahneme. Hotovou jíškou zahustíme polévku. Nakonec podle chuti přidáme sůl, podravku, majoránku a čerstvou nať petržele. Přimícháme maso z žeber. Můžeme servírovat.
Dobrou chuť!