RECEPTY

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Vydatná voňavá polévka vhodná i jako hlavní jídlo. K polévce podáváme čerstvé pečivo nebo chléb.

recept,fotorecept,brambory,mrkev,uzené žebírka,fazole,houby sušené,Luštěninové polévky,Bezlaktózové

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory200gramů
cibule80gramů
fazole100gramů
houby sušené50gramů
majoránka-
mouka polohrubá40gramů
mrkev150gramů
petržel80gramů
petrželová nať-
sádlo40gramů
sůl-
uzené žebírka200gramů
voda2litry

 

Recept

1. 

brambory 200 gramů  mrkev 150 gramů  petržel 80 gramů  cibule 80 gramů  houby sušené 50 gramů

Brambory, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme. Sušené houby omyjeme.

2. 

uzené žebírka 200 gramů  voda 2 litry  fazole 100 gramů

Umytá uzená žebírka vaříme půl hodinu ve vodě. Přidáme k nim fazole (fazole je dobré nechat den před vařením namočené ve vodě) a vaříme další půl hodinu. Pak přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a houby. Vaříme dokud zelenina a fazole nezměknou. Žebra z polévky vyjmeme, po vychladnutí z nich obereme maso a nakrájíme.

3. 

sádlo 40 gramů  mouka polohrubá 40 gramů  sůl  petrželová nať  majoránka

Připravíme si cibulovou jíšku: na sádle zpěníme 2 cibulky, přidáme mouku, za stálého míchání osmahneme. Hotovou jíškou zahustíme polévku. Nakonec podle chuti přidáme sůl, podravku, majoránku a čerstvou nať petržele. Přimícháme maso z žeber. Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie