Fazolová polévka s uzeným masem

Vydatná voňavá polévka vhodná i jako hlavní jídlo. K polévce podáváme čerstvé pečivo nebo chléb.
recept,fotorecept,brambory,mrkev,uzené žebírka,fazole,houby sušené,Luštěninové polévky,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Luštěninové polévky
Kategorie
Luštěninové polévky › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Brambory › Sezona - Mrkev ›Ingredience
Ingredience
brambory | 200 184 | gramů kcal | |
cibule | 80 36 | gramů kcal | |
fazole | 100 263 | gramů kcal | |
houby sušené | 50 63 | gramů kcal | |
majoránka | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 40 143 | gramů kcal | |
mrkev | 150 68 | gramů kcal | |
petržel | 80 51 | gramů kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 40 359 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
uzené žebírka | 200 740 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal |
Recept
1.
brambory 200 gramů • mrkev 150 gramů • petržel 80 gramů • cibule 80 gramů • houby sušené 50 gramů
Brambory, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme. Sušené houby omyjeme.

2.
uzené žebírka 200 gramů • voda 2 litry • fazole 100 gramů
Umytá uzená žebírka vaříme půl hodinu ve vodě. Přidáme k nim fazole (fazole je dobré nechat den před vařením namočené ve vodě) a vaříme další půl hodinu. Pak přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a houby. Vaříme dokud zelenina a fazole nezměknou. Žebra z polévky vyjmeme, po vychladnutí z nich obereme maso a nakrájíme.

3.
sádlo 40 gramů • mouka polohrubá 40 gramů • sůl • petrželová nať • majoránka
Připravíme si cibulovou jíšku: na sádle zpěníme 2 cibulky, přidáme mouku, za stálého míchání osmahneme. Hotovou jíškou zahustíme polévku. Nakonec podle chuti přidáme sůl, podravku, majoránku a čerstvou nať petržele. Přimícháme maso z žeber. Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!