svetvemne.cz

Toskánská fazolová polévka

     

Ribollita je tradiční italská polévka z oblasti Toskánska. Tuto hustou polévku tvoří pestrá směs zeleniny a na její přípravu existuje mnoho zaručených receptů. Uvařte si tento, námi uvedený. Je vyzkoušený a můžeme potvrdit, že je výborný.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

cibule 80 g  olej olivový 30 ml

Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Lehce ji osmahneme na oleji.

2. 

česnek 4 stroužky  mrkev 150 g  pórek 150 g

Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme, překrojíme na čtvrtiny po délce a pokrájíme na kousky. Zeleninu přidáme k cibuli a vše spolu pár minut orestujeme.

3. 

voda 1.2 l  bujón zeleninový 2 ks

V horké vodě rozpustíme kostky kvalitního bujónu.

4. 

pepř černý mletý ½ ČL  bobkový list 4 ks

Bujón přilijeme k zelenině, přidáme pepř, bobkový list a vaříme 20 minut.

5. 

rajčata sterilizované 400 g

Do polévky přidáme nadrobno nakrájená rajčata z konzervy i s nálevem. Převaříme.

6. 

fazole bílá sterilovaná 400 g  rajský protlak  sůl  špenátové listy čerstvé  bazalka  petrželová nať

Vmícháme fazole, pár lžic rajčatového protlaku podle chuti a dosolíme. Fazole použijeme konzervované, nebo si 250 g suchých fazolí den před vařením namočíme a při vaření polévky je v samostatném hrnci uvaříme doměkka. Nakonec přidáme lístky čerstvého špenátu nebo při servírování polévku ozdobíme sekaným čerstvým špenátem, bazalkou či petrželkou.

7. Česnekový chléb se sýrem

česnek 4 stroužky  olej olivový 3 PL  chléb toastový 6 ks  sýr tvrdý 150 g

K polévce si připravíme zapečený chléb. Očištěný česnek prolisujeme a smícháme ho s olivovým olejem. Tímto olejem potřeme toustové chlebíčky a posypeme je strouhaným sýrem (nejlépe parmazánem).

Česnekový chléb se sýrem

8. 

Chlebíčky zapečeme v troubě do zlatova.

9. 

Zapečený česnekový toust vložíme do misky a nalijeme na něj hustou polévku.

10. 

Toustový chléb můžeme v polévce podávat i nakrájený na kostičky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit