Čočková polévka s česnekovými krutony
Chutná polévka s lehkou máslovou příchutí plná zdravé zeleniny. Servírujeme ji s krutony a posypanou nasekanou petrželkou.
recept,fotorecept,brambory,brambory,čočka sterilovaná,chléb toastový,Luštěninové polévky
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
chléb toastový | - | ||
cibule červená | 100 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 1500 | mililitrů | |
česnek | - | ||
čočka sterilovaná | 500 | gramů |
Recept
1.
máslo 1 polévková lžíce • cibule červená 100 gramů
Cibuli očistíme, na jemno pokrájíme a do sklovita osmažíme na rozpuštěném másle.
2.
mrkev 150 gramů • brambory 300 gramů
Očistíme mrkev a brambory. Brambory nakrájíme na menší kostky, mrkev nastrouháme na hrubo, přidáme je k cibuli a vše spolu chvíli opečeme.
3.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 1500 mililitrů
Zeleninu osolíme a opepříme. Přilijeme vývar (vodu). Vaříme do změknutí brambor cca 20 minut.
6. Česnekové krutony
Nejsnadněji si krutony připravíme v topinkovači. Toastový chléb opečeme a horký ho z obou stran potřeme stroužkem česneku.
7.
Vychladlé chlebíčky nakrájíme na kostičky.
Dobrou chuť!