svetvemne.cz

Sladkokyselá mléčná fazolová polévka

     

Oblíbená hustá mléčná fazolová polévka. Podáváme s máslem, které výrazně zjemní chuť.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
brambory500gramů
cukr krystalový2polévkové lžíce
fazole bílá sterilovaná500gramů
kmín mletá0
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1
mouka hladká2polévkové lžíce
ocet3polévkové lžíce
sůl2čajové lžičky
voda1

1. 

brambory 500 gramů  voda 1  sůl 2 čajové lžičky  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do sladko-slané vody.

2. 

fazole bílá sterilovaná 500 gramů

K uvařeným bramborám přidáme scezené konzervované fazole.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1

Dolijeme 3/4 z připraveného mléka a uvedeme polévku do varu.

4. 

mouka hladká 2 polévkové lžíce  ocet 3 polévkové lžíce  kmín mletá

Polévku posypeme kmínem. Do zbytku mléka vmícháme mouku a zavářku přidáme do polévky. Převaříme, odstavíme ze sporáku a přimícháme po lžících ocet podle chuti. Polévku můžeme ještě podle chuti dosladit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit