svetvemne.cz

Vánoční čočka se zelím a houbami

     

Jednoduchá vánoční polévka, která v sobě nese chuť oblíbeného kysaného zelí, čočky a čerstvých hub.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Jogurt bílý 3,5% tuku170gramů
Mouka hladká30gramů
Nálev z kysaného zelí250mililitrů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Sůl1čajová lžička
Voda750mililitrů
Zelí kvašené150gramů
Česnek2stroužky
Čočka sterilovaná250gramů
Žampiony100gramů

1. 

zelí kvašené 150 g  nálev z kysaného zelí 250 ml  voda 750 ml  paprika červená mletá 1 ČL  sůl 1 ČL

Do hrnce vložíme zelí, přilijeme zelnou vodu a vodu, přidáme papriku, sůl a uvedeme do varu.

2. 

žampiony 100 g

Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme žampiony. Přidáme je do polévky a 20 minut vaříme.

3. 

čočka sterilovaná 250 g

Přimícháme uvařenou čočku.

4. 

jogurt bílý 3,5% tuku 170 g  mouka hladká 30 g

V jogurtu rozmícháme mouku.

5. 

česnek 2 stroužky

Jogurt s moukou přidáme do polévky spolu s očištěným a prolisovaným česnekem a provaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit