svetvemne.cz

Gazdovská kapustnica s kroupami

    

Plný hrnec vynikající polévky na vánoční nebo silvestrovský stůl. Nic však nebrání tomu, uvařit si tuto pólévku kdykoliv během celého roku.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule150gramů
klobása200gramů
kroupy ječné100gramů
maso uzené1kilogram
paprika červená mletá3čajové lžičky
voda-
voda3litry
zelí kvašené1.5kilogram
česnek5stroužků

1. 

maso uzené 1 kilogram  voda  voda 2 litry  kroupy ječné 100 gramů  cibule 150 gramů

Uzené maso vložíme do studené vody, přivedeme do varu a 20 minut vaříme. Poté vodu vylijeme, přilijeme čerstvou v předepsaném množství, přidáme kroupy a cibuli. Vaříme do změknutí masa - asi 40 minut.

2. 

Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.

3. 

zelí kvašené 1.5 kilogram  paprika červená mletá 3 čajové lžičky  voda 1 litr

Ke kroupám přidáme zelí bez zelné vody. Zelnou vodu nevylévejte, necháme si ji odloženou pro případné závěrečné dochucení polévky. Přidáme papriku a přilijeme čistou vodu. Promícháme a přivedeme k varu.

4. 

Vmícháme pokrájené uzené ...

5. 

klobása 200 gramů  česnek 5 stroužků

... a do polévky podle chuti, pokud je kapustnica málo kyselá, dolijeme zelnou vodu.

6. 

Před podáváním klobásku nakrájíme a podáváme v jednotlivých porcích polévky. Polévku nesolíme. Potřebnou slanou chuť získá z kysaného zelí a vařeného uzeného masa.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit