RECEPTY

Gazdovská kapustnica s kroupami

Gazdovská kapustnica s kroupami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Plný hrnec vynikající polévky na vánoční nebo silvestrovský stůl. Nic však nebrání tomu, uvařit si tuto pólévku kdykoliv během celého roku.

recept,fotorecept,maso uzené,zelí kvašené,klobása,Masové polévky,Vánoční recepty,Silvestrovské,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cibule

150

66

gramů

kcal

klobása

200

622

gramů

kcal

kroupy ječné

100

350

gramů

kcal

maso uzené

1

2700

kilogram

kcal

paprika červená mletá

3

48

čajové lžičky

kcal

voda

0

??

kcal

voda

3

0

litry

kcal

zelí kvašené

1.5

300

kilogram

kcal

česnek

5

27

stroužků

kcal

 

Recept

1. 

maso uzené 1 kilogram  voda  voda 2 litry  kroupy ječné 100 gramů  cibule 150 gramů

Uzené maso vložíme do studené vody, přivedeme do varu a 20 minut vaříme. Poté vodu vylijeme, přilijeme čerstvou v předepsaném množství, přidáme kroupy a cibuli. Vaříme do změknutí masa - asi 40 minut.

Uzené maso vložíme do studené vody, přivedeme...

2. 

Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.

Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky....

3. 

zelí kvašené 1.5 kilogram  paprika červená mletá 3 čajové lžičky  voda 1 litr

Ke kroupám přidáme zelí bez zelné vody. Zelnou vodu nevylévejte, necháme si ji odloženou pro případné závěrečné dochucení polévky. Přidáme papriku a přilijeme čistou vodu. Promícháme a přivedeme k varu.

Ke kroupám přidáme zelí bez zelné vody....

4. 

Vmícháme pokrájené uzené ...

Vmícháme pokrájené uzené ......

5. 

klobása 200 gramů  česnek 5 stroužků

... a do polévky podle chuti, pokud je kapustnica málo kyselá, dolijeme zelnou vodu.

... a do polévky podle chuti, pokud je kapustnica...

6. 

Před podáváním klobásku nakrájíme a podáváme v jednotlivých porcích polévky. Polévku nesolíme. Potřebnou slanou chuť získá z kysaného zelí a vařeného uzeného masa.

Před podáváním klobásku nakrájíme a...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit