svetvemne.cz

Tvarohový dezert Míša řezy

    

Jemný, krémový dezert, který svůj název získal díky srovnání fantastické chuti s populárním nanukem Míša. Nabízíme recept, v naší kuchyni prověřený, který stojí za vyzkoušení.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr práškový 75 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

kakao - prášek 10 gramů  olej slunečnicový 1 polévková lžíce

K žloutkům vmícháme kakao a olej.

4. 

mouka polohrubá 75 gramů  soda bikarbona ¼ čajové lžičky

V mouce rozmícháme sodu bikarbonu (nebo kypřící prášek) a postupně vmícháme do těsta.

5. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na pečení (průměr 28 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto.

7. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

8. 

máslo 250 gramů  cukr práškový 125 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

9. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů

Přidáme tvaroh ...

10. 

... a vyšleháme.

11. 

Tvarohovou nádivku navrstvíme na vychlazený korpus a vyhladíme. Dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout.

12. 

máslo 75 gramů  čokoláda na vaření 150 gramů  olej slunečnicový 1 čajová lžička

Máslo rozpustíme s čokoládou v parní lázni. Vmícháme olej.

13. 

Čokoládovou polevu nalijeme na zákusek. Poleva se krásně leje, není třeba ji roztírat, stačí lehce naklánět formu. Necháme ztuhnout v chladu další 2 hodiny.

14. 

Po celkových čtyřech hodinách chladnutí je možné dezert krájet a servírovat, avšak doporučujeme jeho chladnutí po dobu 24 hodin.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit