RECEPTY

Tvarohový dezert Míša řezy

Tvarohový dezert Míša řezy

Jemný, krémový dezert, který svůj název získal díky srovnání fantastické chuti s populárním nanukem Míša. Nabízíme recept, v naší kuchyni prověřený, který stojí za vyzkoušení.

recept,fotorecept,cukr moučkový,máslo,tvaroh jemný měkký,čokoláda na vaření,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový200gramů
kakao - prášek10gramů
mouka polohrubá75gramů
mouka polohrubá-
máslo-
máslo325gramů
olej slunečnicový1polévková lžíce
olej slunečnicový1čajová lžička
soda bikarbona¼čajové lžičky
tvaroh jemný měkký500gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
čokoláda na vaření150gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 75 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

kakao - prášek 10 gramů  olej slunečnicový 1 polévková lžíce

K žloutkům vmícháme kakao a olej.

4. 

mouka polohrubá 75 gramů  soda bikarbona ¼ čajové lžičky

V mouce rozmícháme sodu bikarbonu (nebo kypřící prášek) a postupně vmícháme do těsta.

5. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na pečení (průměr 28 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto.

7. 

Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.

8. 

máslo 250 gramů  cukr moučkový 125 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

9. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů

Přidáme tvaroh ...

10. 

... a vyšleháme.

11. 

Tvarohovou nádivku navrstvíme na vychlazený korpus a vyhladíme. Dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout.

12. 

máslo 75 gramů  čokoláda na vaření 150 gramů  olej slunečnicový 1 čajová lžička

Máslo rozpustíme s čokoládou v parní lázni. Vmícháme olej.

13. 

Čokoládovou polevu nalijeme na zákusek. Poleva se krásně leje, není třeba ji roztírat, stačí lehce naklánět formu. Necháme ztuhnout v chladu další 2 hodiny.

14. 

Po celkových čtyřech hodinách chladnutí je možné dezert krájet a servírovat, avšak doporučujeme jeho chladnutí po dobu 24 hodin.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie