svetvemne.cz

Silvestrovská kapustnice

    

18-20 porcí skvělé kapustnice na velkou silvestrovskou párty. Vaříme ve velkém, nejméně 8 litrovém hrnci.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule250gramů
houby sušené80gramů
klobása500gramů
paprika červená mletá3čajové lžičky
sádlo50gramů
sůl1čajová lžička
vepřová kýta500gramů
voda4.5litru
zelí kvašené2.5kilogram
švestky sušené12

1. 

cibule 250 gramů  sádlo 50 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

2. 

vepřová kýta 500 gramů

Maso umyjeme a nakrájíme na kostičky.

3. 

houby sušené 30 gramů

Sušené lesní houby namočíme do studené vody.

4. 

K osmažené cibuli přidáme maso a mícháme než se zatáhne.

5. 

Přidáme houby,...

6. 

paprika červená mletá 3 čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

... stáhneme z ohně a přisypeme papriku a sůl. Promícháme...

7. 

voda 1.5 litru

... a přilijeme vodu. Po přivedení k varu zakryjeme a 35 minut, na středním plameni, maso dusíme.

8. 

zelí kvašené 2.5 kilogram

Zelí scedíme (zůstane nám z uvedené váhy 2 kg zelí a 0,5 l zelné vody). Zelnou vodu si necháme, když máme málo kyselé zelí, nakonec ji podle chuti můžeme přilít.

9. 

švestky sušené 12 ks

Švestky opláchneme.

10. 

houby sušené 50 gramů

Houby namočíme do vody.

11. 

Zelí, švestky a houby přidáme k masu.

12. 

voda 3 litry

Přilijeme vodu, promícháme, uvedeme do varu a 15 minut vaříme.

13. 

klobása 500 gramů

Přidáme klobásu v celku a vaříme dalších 15 minut.

14. 

Uvařenou klobásu vyndáme, pokrájíme na tenká kolečka a vrátíme ji zpět do polévky, promícháme. Pokud se nám zdá kapustnice málo kyselá můžeme přilít zelnou vodu a převařit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit