svetvemne.cz

Silvestrovská kapustnice

     

18-20 porcí skvělé kapustnice na velkou silvestrovskou párty. Vaříme ve velkém, nejméně 8 litrovém hrnci.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule250gramů
Houby sušené80gramů
Klobása500gramů
Paprika červená mletá3čajové lžičky
Sádlo50gramů
Sůl1čajová lžička
Vepřová kýta500gramů
Voda4.5litru
Zelí kvašené2.5kilogram
Švestky sušené12ks

1. 

cibule 250 g  sádlo 50 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

2. 

vepřová kýta 500 g

Maso umyjeme a nakrájíme na kostičky.

3. 

houby sušené 30 g

Sušené lesní houby namočíme do studené vody.

4. 

K osmažené cibuli přidáme maso a mícháme než se zatáhne.

5. 

Přidáme houby,...

6. 

paprika červená mletá 3 ČL  sůl 1 ČL

... stáhneme z ohně a přisypeme papriku a sůl. Promícháme...

7. 

voda 1.5 l

... a přilijeme vodu. Po přivedení k varu zakryjeme a 35 minut, na středním plameni, maso dusíme.

8. 

zelí kvašené 2.5 kg

Zelí scedíme (zůstane nám z uvedené váhy 2 kg zelí a 0,5 l zelné vody). Zelnou vodu si necháme, když máme málo kyselé zelí, nakonec ji podle chuti můžeme přilít.

9. 

švestky sušené 12 ks

Švestky opláchneme.

10. 

houby sušené 50 g

Houby namočíme do vody.

11. 

Zelí, švestky a houby přidáme k masu.

12. 

voda 3 l

Přilijeme vodu, promícháme, uvedeme do varu a 15 minut vaříme.

13. 

klobása 500 g

Přidáme klobásu v celku a vaříme dalších 15 minut.

14. 

Uvařenou klobásu vyndáme, pokrájíme na tenká kolečka a vrátíme ji zpět do polévky, promícháme. Pokud se nám zdá kapustnice málo kyselá můžeme přilít zelnou vodu a převařit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit