RECEPTY

Boršč

Boršč

Vynikající recept na hustou maso-zeleninovou polévku z ruské, ukrajinské, bulharské ... kuchyně. Ačkoliv se příprava zdá ve třech hrncích komplikovaná, je ve skutečnosti jednoduchá. Stačí dodržet posloupnost kroků uvedených v receptu a bude skutečně mňam

recept,fotorecept,hovězí maso,vepřová kýta,červená řepa,zelí bílé,Masové polévky,Bezlepkové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

morková kost2kusy
bobkový list4kusy
brambory400gramů
celer150gramů
cibule200gramů
cukr krystalový1polévková lžíce
hovězí maso500gramů
hřebíček celý2kusy
kmín mletá½čajové lžičky
koření nové6
mrkev300gramů
máslo50gramů
ocet1polévková lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel150gramů
rajský protlak250gramů
slanina uzená100gramů
sádlo20gramů
sůl2.5čajové lžičky
sůl-
vepřová kýta500gramů
voda2litry
voda200mililitrů
zelí bílé600gramů
červená řepa400gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 1. hrnec: Příprava masa

hovězí maso 500 gramů  vepřová kýta 500 gramů  voda 2 litry  sůl 1.5 čajové lžičky  bobkový list 4 kusy  hřebíček celý 2 kusy  koření nové 6 ks  morková kost 2 kusy

Maso omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do studené vody, přidáme sůl, bobkový list, pepř a hřebíček. Pomalu uvedeme do varu a vaříme asi 1 hodinu. Vepřové maso vyjmeme a hovězí dále vaříme doměkka. Pro silnější vývar je dobré vařit s masem i morkové kosti.

2. 2. hrnec: Příprava červené řepy

červená řepa 400 gramů  česnek 2 stroužky  máslo 50 gramů

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm česnek.

3. 

sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Přidáme červenou řepu, sůl a cukr.

4. 

voda 200 mililitrů

Přilijeme vodu a udusíme doměkka, trvá to asi hodinu.

5. 3. hrnec: Příprava zeleniny

slanina uzená 100 gramů  sádlo 20 gramů  cibule 200 gramů

Slaninu nakrájíme na proužky a osmahneme ve velkém hrnci s trochou sádla. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině.

6. 

celer 150 gramů  petržel 150 gramů  mrkev 300 gramů

Zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme na nudličky.

7. 

sůl ½ čajové lžičky

Zeleninu přidáme k cibuli, osolíme, promícháme a krátce osmahneme.

8. 

zelí bílé 600 gramů

Zelí nakrájíme na slabé proužky. Přidáme k zelenině ...

9. 

brambory 400 gramů

... spolu s očištěnými, umytými a na kostičky nakrájenými bramborami.

10. 

Zalijeme uvařeným, scezeným vývarem.

11. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky

Přisypeme pepř, kmín, promícháme a vaříme půl hodiny.

12. Boršč sestavíme :)

Hovězí maso rozebereme na nudličky.

13. 

Vepřové maso nakrájíme na malé kostičky.

14. 

Maso vmícháme do polévky.

15. 

rajský protlak 250 gramů

Přidáme protlak ...

16. 

ocet 1 polévková lžíce  česnek 2 stroužky  sůl

... připravenou červenou řepu, ocet, očištěný a prolisovaný česnek. Promícháme a provaříme. Podle potřeby dochutíme solí. Podáváme s kyselou smetanou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie