Smažené vepřové maso na sladkokyselo
![Smažené vepřové maso na sladkokyselo](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000178/img_cs_4x3/smazene-veprove-maso-na-sladkokyselo_00180.jpg)
recept,fotorecept,vepřová kýta,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
ocet | 3 | čajové lžičky | |
okurka salátová | 150 | gramů | |
olej fritovací | 300 | mililitrů | |
pórek | 90 | gramů | |
rajský protlak | 50 | mililitrů | |
sůl | 0 | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřová kýta | 650 | gramů | |
voda | 3 | polévkové lžíce | |
víno rýžové | 3 | čajové lžičky | |
víno rýžové | 15 | polévkových lžic | |
zázvor kořen | 30 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky | |
škrob kukuřičný | 3 | čajové lžičky | |
škrob kukuřičný | 3 | polévkové lžíce |
Recept
1. Příprava masa
vepřová kýta 650 gramů
Vepřové maso nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na nudličky 3 cm dlouhé a 2 cm široké.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000178/small/bravcove-maso.jpg)
2.
vejce slepičí 3 kusy • škrob kukuřičný 3 čajové lžičky • sůl • víno rýžové 3 čajové lžičky
Vejce ušleháme se škrobem, špetkou soli a rýžovým vínem. Přidáme maso.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000178/small/pridame-maso.jpg)
3.
okurka salátová 150 gramů • pórek 90 gramů • zázvor kořen 30 gramů • česnek 4 stroužky
Salátovou okurku nakrájíme na plátky 4 cm dlouhé a 2 cm široké. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a také ho nakrájíme na plátky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000178/small/ingrediencie.jpg)
4. příprava omáčky
cukr krystalový 3 polévkové lžíce • ocet 3 čajové lžičky • sůl • víno rýžové 15 polévkových lžic • škrob kukuřičný 3 polévkové lžíce • voda 3 polévkové lžíce
Smícháme cukr s octem, špetkou soli, rýžovým vínem, škrobem a vodou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000178/small/omacka.jpg)
5. Fritování masa
olej fritovací 300 mililitrů
Rozpálíme olej ve woku. Přidáme vepřové maso a fritujeme ho dozlatova na středním plameni. Pak maso vyjmeme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000178/small/fritujeme.jpg)
6.
rajský protlak 50 mililitrů
Olej vylijeme, zůstane jen olejový povrch. Ve woku krátce osmahneme připravený pórek, zázvor, česnek. Přidáme rajčatový protlak, plátky okurky, krátce vše osmahneme. Přilijeme omáčku a uvedeme do varu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud trochu nezhoustne. Přidáme maso a ještě jednou krátce provaříme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000178/small/vyprazane-bravcove-maso-na-sladkokyslo.jpg)
Dobrou chuť!