svetvemne.cz

Smažené vepřové maso na sladkokyselo

     

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový3polévkové lžíce
Ocet3čajové lžičky
Okurka salátová150gramů
Olej fritovací300mililitrů
Pórek90gramů
Rajský protlak50mililitrů
Sůlg
Vejce slepičí3kusy
Vepřová kýta650gramů
Voda3polévkové lžíce
Víno rýžové3čajové lžičky
Víno rýžové15polévkových lžic
Zázvor kořen30gramů
Česnek4stroužky
Škrob kukuřičný3čajové lžičky
Škrob kukuřičný3polévkové lžíce

1. Příprava masa

vepřová kýta 650 g

Vepřové maso nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na nudličky 3 cm dlouhé a 2 cm široké.

Příprava masa

2. 

vejce slepičí 3 ks  škrob kukuřičný 3 ČL  sůl  víno rýžové 3 ČL

Vejce ušleháme se škrobem, špetkou soli a rýžovým vínem. Přidáme maso.

3. 

okurka salátová 150 g  pórek 90 g  zázvor kořen 30 g  česnek 4 stroužky

Salátovou okurku nakrájíme na plátky 4 cm dlouhé a 2 cm široké. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a také ho nakrájíme na plátky.

4. příprava omáčky

cukr krystalový 3 PL  ocet 3 ČL  sůl  víno rýžové 15 PL  škrob kukuřičný 3 PL  voda 3 PL

Smícháme cukr s octem, špetkou soli, rýžovým vínem, škrobem a vodou.

příprava omáčky

5. Fritování masa

olej fritovací 300 ml

Rozpálíme olej ve woku. Přidáme vepřové maso a fritujeme ho dozlatova na středním plameni. Pak maso vyjmeme.

Fritování masa

6. 

rajský protlak 50 ml

Olej vylijeme, zůstane jen olejový povrch. Ve woku krátce osmahneme připravený pórek, zázvor, česnek. Přidáme rajčatový protlak, plátky okurky, krátce vše osmahneme. Přilijeme omáčku a uvedeme do varu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud trochu nezhoustne. Přidáme maso a ještě jednou krátce provaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit