RECEPTY

Vepřové maso v jablečné omáčce

Vepřové maso v jablečné omáčce

Podáváme s rýží.

recept,fotorecept,jablka,vepřová kýta,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

chilli pikantní omáčka1čajová lžička
cibule100gramů
houby sušené10gramů
jablka250gramů
olej olivový30mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1.5čajové lžičky
vepřová kýta400gramů
voda400mililitrů
voda2polévkové lžíce
škrob kukuřičný1čajová lžička

 

Recept

1. 

cibule 100 gramů  olej olivový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

jablka 250 gramů  houby sušené 10 gramů

Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Houby namočíme do vody.

3. 

vepřová kýta 400 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Po zatažení masa osolíme a opepříme.

4. 

Přidáme jablka, scezené houby ...

5. 

voda 400 mililitrů

... a podlijeme vodou. Dusíme cca 45 minut, do změknutí masa.

6. 

škrob kukuřičný 1 čajová lžička  voda 2 polévkové lžíce

Podle potřeby zahustíme trochou kukuřičného škrobu.

7. 

chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička

Pro pikantní chuť můžeme přidat chilli omáčku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie