svetvemne.cz

Vepřové maso v jablečné omáčce

     

Podáváme s rýží.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Chilli pikantní omáčka1čajová lžička
Cibule100gramů
Houby sušené10gramů
Jablka250gramů
Olej olivový30mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl1.5čajové lžičky
Vepřová kýta400gramů
Voda400mililitrů
Voda2polévkové lžíce
Škrob kukuřičný1čajová lžička

1. 

cibule 100 g  olej olivový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

jablka 250 g  houby sušené 10 g

Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Houby namočíme do vody.

3. 

vepřová kýta 400 g  sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Po zatažení masa osolíme a opepříme.

4. 

Přidáme jablka, scezené houby ...

5. 

voda 400 ml

... a podlijeme vodou. Dusíme cca 45 minut, do změknutí masa.

6. 

škrob kukuřičný 1 ČL  voda 2 PL

Podle potřeby zahustíme trochou kukuřičného škrobu.

7. 

chilli pikantní omáčka 1 ČL

Pro pikantní chuť můžeme přidat chilli omáčku.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit