Vepřová kýta s ústřicovou omáčkou
Vepřové soté lákavé vůně a chuti. Vhodnou přílohou může být kuskus, tarhoňa nebo rýže.
recept,fotorecept,vepřová kýta,omáčka ústřičná,smetana na vaření (10-12% tuku),Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
omáčka ústřičná | 3 | polévkové lžíce | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 50 | mililitrů | |
vepřová kýta | 300 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1. Marinování masa
vepřová kýta 300 gramů • česnek 3 stroužky • omáčka ústřičná 3 polévkové lžíce • smetana na vaření (10-12% tuku) 50 mililitrů
Do misky vložíme maso nakrájené na tenké kousky, nadrobno nakrájený česnek, přidáme ústřicovou omáčku a smetanu. Promícháme a necháme odstát v chladu asi hodinu.
2. Dušení
olej slunečnicový 1 polévková lžíce • cibule 1 kus • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme s trochou oleje na rozpálené pánvi. Přidáme marinované maso, vodu, cukr a vaříme asi hodinu. Podléváme podle potřeby.
Dobrou chuť!