svetvemne.cz

Vepřová kýta s ústřicovou omáčkou

     

Vepřové soté lákavé vůně a chuti. Vhodnou přílohou může být kuskus, tarhoňa nebo rýže.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

2 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule1kus
Cukr krystalový1polévková lžíce
Olej slunečnicový1polévková lžíce
Omáčka ústřičná3polévkové lžíce
Smetana na vaření (10-12% tuku)50mililitrů
Vepřová kýta300gramů
Česnek3stroužky

1. Marinování masa

vepřová kýta 300 g  česnek 3 stroužky  omáčka ústřičná 3 PL  smetana na vaření (10-12% tuku) 50 ml

Do misky vložíme maso nakrájené na tenké kousky, nadrobno nakrájený česnek, přidáme ústřicovou omáčku a smetanu. Promícháme a necháme odstát v chladu asi hodinu.

2. Dušení

olej slunečnicový 1 PL  cibule 1 ks  cukr krystalový 1 PL

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme s trochou oleje na rozpálené pánvi. Přidáme marinované maso, vodu, cukr a vaříme asi hodinu. Podléváme podle potřeby.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit