svetvemne.cz

Vepřová kýta s ústřicovou omáčkou

    

Vepřové soté lákavé vůně a chuti. Vhodnou přílohou může být kuskus, tarhoňa nebo rýže.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

2 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule1kus
cukr krystalový1polévková lžíce
olej slunečnicový1polévková lžíce
omáčka ústřičná3polévkové lžíce
smetana na vaření (10-12% tuku)50mililitrů
vepřová kýta300gramů
česnek3stroužky

1. Marinování masa

vepřová kýta 300 gramů  česnek 3 stroužky  omáčka ústřičná 3 polévkové lžíce  smetana na vaření (10-12% tuku) 50 mililitrů

Do misky vložíme maso nakrájené na tenké kousky, nadrobno nakrájený česnek, přidáme ústřicovou omáčku a smetanu. Promícháme a necháme odstát v chladu asi hodinu.

2. Dušení

olej slunečnicový 1 polévková lžíce  cibule 1 kus  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme s trochou oleje na rozpálené pánvi. Přidáme marinované maso, vodu, cukr a vaříme asi hodinu. Podléváme podle potřeby.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit