svetvemne.cz

Mascarpone hřeben s jahodami

     

Sladké hřebeny z listového těsta s pudinkovo-mascarpone nádivkou a jahodami.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
Cukr krystalový50gramů
Jahody350gramů
Mascarpone200gramů
Mléko300mililitrů
Pudink vanilkový37gramů
Těsto lístkové500gramů

1. 

mléko 300 ml  cukr krystalový 50 g  pudink vanilkový 37 g

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme trochu vychladit...

2. 

mascarpone 200 g

... a přidáme mascarpone.

3. 

Umícháme hladký krém.

4. 

těsto lístkové 500 g

Listové těsto rozdělíme na poloviny.

5. 

Polovinu těsta rozválíme na pomoučeném vále. Pomocí hranaté vařečky vytvoříme na jedné části těsta zářezy.

6. 

jahody 350 g

Na druhou část poklademe pět hromádek z poloviny připraveného pudinku v dostatečných rozestupech od sebe. Na pudink poklademe trochu umytých, pokrájených jahod.

7. 

Na hromádky překlopíme naříznutou část těsta.

8. 

Kraje zahneme, předěly přitlačíme a nakrájíme na porce.

9. 

Hřebeny přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C. Zpracujeme druhou polovinu těsta.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit