svetvemne.cz

Tvarohová jahodová bublanina

    

Návod na vylepšenou jahodovou bublaninu přidáním tvarohu podle osvědčeného klasického receptu.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr práškový8polévkových lžic
cukr práškový1čajová lžička
cukr vanilkový20gramů
jahody300gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mouka polohrubá300gramů
mouka polohrubá1polévková lžíce
máslo20gramů
tvaroh hrudkový250gramů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
voda200mililitrů

1. 

jahody 300 gramů

Jahody si omyjeme, odstopkujeme a větší kousky překrojíme na poloviny.

2. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr práškový 8 polévkových lžic  cukr vanilkový 20 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

voda 200 mililitrů  tvaroh hrudkový 250 gramů  mouka polohrubá 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Přimícháme vodu, rozdrobený hrudkový tvaroh a prosátou mouku s práškem do pečiva.

4. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.

6. 

máslo 20 gramů  mouka polohrubá 1 polévková lžíce

Hlubolý plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.

7. 

Těsto vylijeme rovnoměrně na připravený plech.

8. 

Jahody poklademe rovnoměrně na povrch těsta.

9. 

Pečeme 22 min. při teplotě 180 °C.

10. 

cukr práškový 1 čajová lžička

Upečenou bublaninu pocukrujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit