Tvarohová jahodová bublanina

Návod na vylepšenou jahodovou bublaninu přidáním tvarohu podle osvědčeného klasického receptu.
recept,fotorecept,jahody,tvaroh hrudkový,Koláče
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
20
Hmotnost porce
76 g
Energie porce
128 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 8 311 | polévkových lžic kcal | |
cukr moučkový | 1 20 | čajová lžička kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
jahody | 300 129 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 12 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 300 1068 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 1 54 | polévková lžíce kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
tvaroh hrudkový | 250 293 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 8 polévkových lžic • cukr vanilkový 20 gramů
Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3.
voda 200 mililitrů • tvaroh hrudkový 250 gramů • mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Přimícháme vodu, rozdrobený hrudkový tvaroh a prosátou mouku s práškem do pečiva.


5.
Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.

6.
máslo 20 gramů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Hlubolý plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
7.
Těsto vylijeme rovnoměrně na připravený plech.

8.
Jahody poklademe rovnoměrně na povrch těsta.

9.
Pečeme 22 min. při teplotě 180 °C.


Dobrou chuť!