svetvemne.cz

Tvarohová jahodová bublanina

     

Návod na vylepšenou jahodovou bublaninu přidáním tvarohu podle osvědčeného klasického receptu.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
Cukr práškový8polévkových lžic
Cukr práškový1čajová lžička
Cukr vanilkový20gramů
Jahody300gramů
Kypřicí prášek do pečiva15gramů
Mouka polohrubá300gramů
Mouka polohrubá1polévková lžíce
Máslo20gramů
Tvaroh hrudkový250gramů
Vaječný bílek6ks
Vaječný žloutek6ks
Voda200mililitrů

1. 

jahody 300 g

Jahody si omyjeme, odstopkujeme a větší kousky překrojíme na poloviny.

2. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr práškový 8 PL  cukr vanilkový 20 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

voda 200 ml  tvaroh hrudkový 250 g  mouka polohrubá 300 g  kypřicí prášek do pečiva 15 g

Přimícháme vodu, rozdrobený hrudkový tvaroh a prosátou mouku s práškem do pečiva.

4. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.

6. 

máslo 20 g  mouka polohrubá 1 PL

Hlubolý plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.

7. 

Těsto vylijeme rovnoměrně na připravený plech.

8. 

Jahody poklademe rovnoměrně na povrch těsta.

9. 

Pečeme 22 min. při teplotě 180 °C.

10. 

cukr práškový 1 ČL

Upečenou bublaninu pocukrujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit