Návod na vylepšenou jahodovou bublaninu přidáním tvarohu podle osvědčeného klasického receptu.
recept,fotorecept,jahody,tvaroh hrudkový,Koláče
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
20
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
2.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 8 polévkových lžic • cukr vanilkový 20 gramů
Žloutky a cukr utřeme do pěny.
3.
voda 200 mililitrů • tvaroh hrudkový 250 gramů • mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Přimícháme vodu, rozdrobený hrudkový tvaroh a prosátou mouku s práškem do pečiva.
5.
Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.
6.
máslo 20 gramů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Hlubolý plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
7.
Těsto vylijeme rovnoměrně na připravený plech.
8.
Jahody poklademe rovnoměrně na povrch těsta.
9.
Pečeme 22 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!
cukr moučkový | 8 | polévkových lžic | |
cukr moučkový | 1 | čajová lžička | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
jahody | 300 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 | gramů | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
mouka polohrubá | 1 | polévková lžíce | |
máslo | 20 | gramů | |
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 200 | mililitrů |