Celozrnný tvarohový koláč
Výborný koláč plný vlákniny s chutným a sladkým tvarohem.
recept,fotorecept,mouka celozrnná,mouka celozrnná,mouka celozrnná,rozinky,tvaroh hrudkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 1 | čajová lžička | |
cukr třtinový | 70 | gramů | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 80 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 2 | polévkové lžíce | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 | mililitrů | |
mouka celozrnná | 300 | gramů | |
mouka celozrnná | 1 | čajová lžička | |
mouka celozrnná | - | ||
rozinky | 60 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
škrob kukuřičný | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů • cukr třtinový 1 čajová lžička • mouka celozrnná 1 čajová lžička • droždí čerstvé 20 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka celozrnná 300 gramů • vejce slepičí 1 kus • jogurt bílý 3,5% tuku 80 gramů • cukr třtinový 20 gramů • sůl 1 špetka
Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, jogurt, cukr a špetku soli. Přilijeme kvásek a vypracujeme těsto.
3.
Těsto posypeme moukou, přikryjeme a necháme hodinu kynout. Těsto je řidší, lepivé konzistence.
5.
tvaroh hrudkový 250 gramů • cukr třtinový 50 gramů • vejce slepičí 1 kus
Tvaroh smícháme s vajíčkem, cukrem, ...
8.
Na plech (32 x4 2 cm) vložíme pečící papír. Na papír položíme těsto, posypeme moukou a rukama těsto roztáhneme do celého plechu.
9.
Na těsto rozložíme tvaroh.
10.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
11.
Vychlazený koláč rozkrájíme.
Dobrou chuť!