RECEPTY

Tvarohové koláče se švestkami

Tvarohové koláče se švestkami

Chutné nadýchané koláče na moravský způsob s přidanou špaldovou moukou.

recept,fotorecept,švestky ,tvaroh hrudkový,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
cukr krystalový50gramů
cukr třtinový2polévkové lžíce
cukr třtinový80gramů
droždí čerstvé40gramů
mléko400mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka hladká-
mouka polohrubá250gramů
mouka špaldová celozrnná200gramů
olej olivový100mililitrů
skořice mletá1čajová lžička
sůl-
tvaroh hrudkový600gramů
vejce slepičí3kusy
švestky 450gramů

 

Recept

1. 

mléko 400 mililitrů  droždí čerstvé 40 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  mouka špaldová celozrnná 200 gramů  cukr krystalový 50 gramů  olej olivový 100 mililitrů  sůl  vejce slepičí 1 kus

Do 150 ml teplého mléka (z odměřeného množství) rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouky, přidáme cukr, vejce, olej, špetku soli a přilijeme zbylé mléko a kvásek.

2. 

Uhněteme těsto a necháme ho zakryté vykynout.

3. 

švestky  450 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  cukr třtinový 2 polévkové lžíce

Švestky vypeckujeme a pokrájíme na malé měsíčky. Posypeme skořicí a cukrem.

4. 

tvaroh hrudkový 600 gramů  vejce slepičí 2 kusy  cukr třtinový 80 gramů

Tvaroh rozmícháme s vajíčky a cukrem.

5. 

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Obě vytvarujeme do válečku. Válečky nakrájíme na 16 stejných dílů. Z jednotlivých dílků vytvoříme kuličky.

6. 

mouka hladká

Kuličky rozválíme na pomoučeném vále na kulaté placičky o průměru asi 12 cm. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem (fólií na pečení).

7. 

Na placičky rozetřeme tvarohovou nádivku, ne zcela na okraj. Na jednu dáme asi 1,5 polévkové lžíce tvarohové nádivky.

8. 

Na tvaroh poklademe připravené švestky. Koláčky necháme 10 minut kynout.

9. 

Pak upečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 20-25 minut. Hotové posypeme prosátým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie