svetvemne.cz

Tvarohové koláče se švestkami

     

Chutné nadýchané koláče na moravský způsob s přidanou špaldovou moukou.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový1čajová lžička
Cukr krystalový50gramů
Cukr třtinový2polévkové lžíce
Cukr třtinový80gramů
Droždí čerstvé40gramů
Mléko400mililitrů
Mouka hladká250gramů
Mouka hladká
Mouka polohrubá250gramů
Mouka špaldová celozrnná200gramů
Olej olivový100mililitrů
Skořice mletá1čajová lžička
Sůl
Tvaroh hrudkový600gramů
Vejce slepičí3kusy
Švestky 450gramů

1. 

mléko 400 ml  droždí čerstvé 40 g  cukr krystalový 1 ČL  mouka hladká 250 g  mouka polohrubá 250 g  mouka špaldová celozrnná 200 g  cukr krystalový 50 g  olej olivový 100 ml  sůl  vejce slepičí 1 ks

Do 150 ml teplého mléka (z odměřeného množství) rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouky, přidáme cukr, vejce, olej, špetku soli a přilijeme zbylé mléko a kvásek.

2. 

Uhněteme těsto a necháme ho zakryté vykynout.

3. 

švestky  450 g  skořice mletá 1 ČL  cukr třtinový 2 PL

Švestky vypeckujeme a pokrájíme na malé měsíčky. Posypeme skořicí a cukrem.

4. 

tvaroh hrudkový 600 g  vejce slepičí 2 ks  cukr třtinový 80 g

Tvaroh rozmícháme s vajíčky a cukrem.

5. 

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Obě vytvarujeme do válečku. Válečky nakrájíme na 16 stejných dílů. Z jednotlivých dílků vytvoříme kuličky.

6. 

mouka hladká

Kuličky rozválíme na pomoučeném vále na kulaté placičky o průměru asi 12 cm. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem (fólií na pečení).

7. 

Na placičky rozetřeme tvarohovou nádivku, ne zcela na okraj. Na jednu dáme asi 1,5 polévkové lžíce tvarohové nádivky.

8. 

Na tvaroh poklademe připravené švestky. Koláčky necháme 10 minut kynout.

9. 

Pak upečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 20-25 minut. Hotové posypeme prosátým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit