RECEPTY

Švestkový koláč z tvarohového špaldového těsta

Švestkový koláč z tvarohového špaldového těsta

Chutný švestkový koláč z tvarohového kynutého těsta.

recept,fotorecept,mouka špaldová celozrnná,tvaroh měkký,švestky ,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
cukr krystalový-
droždí čerstvé20gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%150mililitrů
mouka hladká1čajová lžička
mouka polohrubá200gramů
mouka špaldová celozrnná100gramů
máslo60gramů
skořice mletá-
sůl1špetka
tvaroh měkký125gramů
vejce slepičí1kus
švestky -

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  mouka hladká 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 20 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

máslo 60 gramů

Rozpustíme máslo a necháme vychladnout.

3. 

mouka polohrubá 200 gramů  mouka špaldová celozrnná 100 gramů  tvaroh měkký 125 gramů  sůl 1 špetka  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů  vejce slepičí 1 kus

Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme tvaroh, vejce, špetku soli, mléko a kvásek.

4. 

Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

5. 

Pečicí plech vyložíme papírem. Papír vytáhneme a těsto na něm rozválíme. Vrátíme na plechu.

6. 

švestky   skořice mletá

Švestky umyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Poloviny švestek, poměrně hustě, poklademe na těsto. Posypeme skořicí...

7. 

cukr krystalový

... a cukrem.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie