RECEPTY

Švestkový posúch

Švestkový posúch

Jednoduchý křupavý posúch z langošového kynutého těsta.

recept,fotorecept,švestky ,skořice mletá,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový½čajové lžičky
cukr krystalový120gramů
droždí čerstvé16gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká400gramů
mouka polohrubá-
skořice mletá-
smetana kyselá (14-18% tuku)100gramů
sůl-
vejce slepičí1kus
švestky 500gramů

 

Recept

1. 

mouka hladká 400 gramů  mléko 200 mililitrů  droždí čerstvé 16 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů  sůl

Mouku navážíme do hluboké misky. V hrnku zahřejeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, 1 lžičku z odvážené mouky a špetku cukru. Když nám kvásek vzejde, vlijeme ho do připravené mouky. Přidáme vejce, smetanu a špetku soli. Těsto vařečkou prohněteme tak, aby se nám od stěn misky, ve kterém ho mícháme, odlepovalo. Těsto přikryjeme a necháme vykynout při pokojové teplotě.

2. 

mouka polohrubá  švestky  500 gramů

Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Z jedné poloviny na pomoučeném vále vyválíme tenký plát ve velikosti plechu na pečení. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a přendáme na něj připravené těsto. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a pokrájíme na menší kousky. Polovinu připravených švestek rozložíme na těsto.

3. 

skořice mletá  cukr krystalový 120 gramů

Švestky posypeme podle chuti skořicí a polovinou odváženého cukru.

4. 

Pečeme ve vyhřáté troubě do zčervenání okrajů těsta (asi 25-30 minut). Posúch necháme mírně vychladnout a odebereme ho z papíru. Po úplném vychladnutí a ztuhnutí cukru na povrchu koláče ho nakrájíme (případně nastříháme velkými kuchyňskými nůžkami). Z druhé poloviny těsta stejně upečeme druhý posúch.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie