Ořechový cop z kynutého těsta
recept,fotorecept,mouka polohrubá,droždí čerstvé,mandle sladké jádra,ořechy vlašské,rozinky,skořice mletá,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 160 | gramů | |
droždí čerstvé | 21 | gramů | |
mandle sladké jádra | 40 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
máslo | 120 | gramů | |
ořechy vlašské | 40 | gramů | |
rozinky | 100 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mouka polohrubá 500 gramů • droždí čerstvé 21 gramů • cukr krystalový 80 gramů • mléko 250 mililitrů • máslo 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl
Z mouky, droždí, vlažného mléka, cukru, másla, vajec a špetky soli vypracujeme těsto.
2.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme cca 30 minut vykynout na teplém místě.
3.
mandle sladké jádra 40 gramů • ořechy vlašské 40 gramů
Během kynutí těsta si připravíme ořechovou směs. Pokud nemáme loupané mandle, jednoduše je ponoříme do horké vody, snadněji se nám budou loupat. Mandle s vlašskými ořechy rozsekáme na drobnější kousky.
4.
cukr krystalový 80 gramů • rozinky 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
V menší misce smícháme cukr, nasekané ořechy, rozinky a skořici.
5.
máslo 20 gramů • mouka hladká
Vykynuté těsto rozdělíme na tři části. Z každé části vyválíme na pomoučeném vále obdélník, který potřeme rozpuštěným máslem a naplníme ořechovou nádivkou.
6.
Každý kousek svineme a spolu zapleteme do copu.
7.
Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Dobrou chuť!