Ořechový cop z kynutého těsta

recept,fotorecept,mouka polohrubá,droždí čerstvé,mandle sladké jádra,ořechy vlašské,rozinky,skořice mletá,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 160 644 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 21 22 | gramů kcal | |
mandle sladké jádra | 40 232 | gramů kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 500 1780 | gramů kcal | |
máslo | 120 881 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 40 270 | gramů kcal | |
rozinky | 100 284 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 500 gramů • droždí čerstvé 21 gramů • cukr krystalový 80 gramů • mléko 250 mililitrů • máslo 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl
Z mouky, droždí, vlažného mléka, cukru, másla, vajec a špetky soli vypracujeme těsto.

2.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme cca 30 minut vykynout na teplém místě.

3.
mandle sladké jádra 40 gramů • ořechy vlašské 40 gramů
Během kynutí těsta si připravíme ořechovou směs. Pokud nemáme loupané mandle, jednoduše je ponoříme do horké vody, snadněji se nám budou loupat. Mandle s vlašskými ořechy rozsekáme na drobnější kousky.

4.
cukr krystalový 80 gramů • rozinky 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
V menší misce smícháme cukr, nasekané ořechy, rozinky a skořici.

5.
máslo 20 gramů • mouka hladká
Vykynuté těsto rozdělíme na tři části. Z každé části vyválíme na pomoučeném vále obdélník, který potřeme rozpuštěným máslem a naplníme ořechovou nádivkou.

6.
Každý kousek svineme a spolu zapleteme do copu.

7.
Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Dobrou chuť!