Tvarohový sypaný koláč
Jednoduchá příprava tohoto jemného koláče vás jistě osloví.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,tvaroh hrudkový,vejce slepičí,mléko,švestky ,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 40 | gramů | |
cukr moučkový | 150 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 350 | gramů | |
máslo | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
tvaroh hrudkový | 750 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
švestky | - |
Recept
1. Příprava suché směsi
mouka polohrubá 350 gramů • cukr moučkový 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů
Mouku smícháme s cukrem a kypřícím práškem.
2. Příprava tekuté směsi
tvaroh hrudkový 750 gramů • vejce slepičí 4 kusy • mléko 500 mililitrů • cukr krystalový 40 gramů
Tvaroh, vejce, mléko a cukr dobře rozmícháme.
4.
Na suchou směs vylijeme tekutou směs.
6.
Rovnoměrně rozsypeme druhou polovinu suché směsi.
8.
Pečeme 30 až 40 minut v rozehřáté troubě na 180 °C.
Dobrou chuť!