svetvemne.cz

Zelné kofty

     

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

zelí bílé 800 g  sůl 1 ČL  kmín mletá ½ ČL

Zelí nastrouháme, osolíme, okmínujeme a promícháme. Necháme asi půl hodiny odstát.

2. 

Ze zelí scedíme vodu, kterou pustilo a vymačkáme ji snadno rukama.

3. 

mouka cizrnová hladká 140 g

Přidáme mouku, promícháme...

4. 

... a vytvoříme středně velké, tužší kuličky,

5. 

olej řepkový

Kuličky osmažíme ponořené v oleji.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit