Zelné kofty
Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.
recept,fotorecept,zelí bílé, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Veganské recepty Bezlepkové Asijská kuchyně Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené)
Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 140 | gramů | |
Brambory s cizrnou recept | - | ||
Jablečný kořeněný salát recept | - | ||
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
olej řepkový | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
zelí bílé | 800 | gramů |
Recept
1.
zelí bílé 800 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Zelí nastrouháme, osolíme, okmínujeme a promícháme. Necháme asi půl hodiny odstát.
2.
Ze zelí scedíme vodu, kterou pustilo a vymačkáme ji snadno rukama.
4.
... a vytvoříme středně velké, tužší kuličky,
Dobrou chuť!