Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.
recept,fotorecept,květák, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty indické kuchyně › Vegetariánské recepty › Veganské recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Květák ›Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 150 581 | gramů kcal | |
koření Garam masala | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
květák | 500 145 | gramů kcal | |
olej na smažení | 0 ?? | kcal | |
sůl himálajská růžová | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 150 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
květák 500 gramů
Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vařící osolenou vodou a 3 minuty povaříme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v páře, 5 minut odstát. Odkryjeme a necháme vychladnout a oschnout.

2.
mouka cizrnová hladká 150 gramů • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky • koření Garam masala ½ čajové lžičky
Mouku smícháme se solí a kořením.

3.
voda 150 mililitrů
Přilijeme nejprve 100 ml vody, rozmícháme. Podle potřeby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké těstíčko.

4.
V těstíčku máčíme růžičky květáku ...


6.
Usmažené vyndáme z oleje, necháme okapat ...

7.
... a po krátkém vychladnutí můžeme podávat.

Dobrou chuť!