Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.
recept,květák, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Ukuchtil
Počet porcí
4
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
mouka cizrnová hladká | 150 | gramů | |
koření Garam masala | ½ | čajové lžičky | |
květák | 500 | gramů | |
olej na smažení | - | ||
sůl himálajská růžová | ½ | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů |
1.
květák 500 gramů
Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vařící osolenou vodou a 3 minuty povaříme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v páře, 5 minut odstát. Odkryjeme a necháme vychladnout a oschnout.
2.
mouka cizrnová hladká 150 gramů • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky • koření Garam masala ½ čajové lžičky
Mouku smícháme se solí a kořením.
3.
voda 150 mililitrů
Přilijeme nejprve 100 ml vody, rozmícháme. Podle potřeby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké těstíčko.
4.
V těstíčku máčíme růžičky květáku ...
6.
Usmažené vyndáme z oleje, necháme okapat ...
7.
... a po krátkém vychladnutí můžeme podávat.
Dobrou chuť!