RECEPTY

Tofu-lilkové burgry s mrkví

Tofu-lilkové burgry s mrkví

Jemné vegetariánské karbanátky. Chuť tofu se v zelenině snadno ztratí a proto zachutnají i nevegetariánům. Karbanátky připravené s cizrnovou moukou jsou vhodné i při bezlepkové dietě.

recept,fotorecept,lilek,mrkev,tofu bílé, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty na letní grilování,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

mouka cizrnová hladká2polévkové lžíce
cibule100gramů
lilek250gramů
mrkev250gramů
máslo20gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
sůl-
tofu bílé360gramů

 

Recept

1. 

lilek 250 gramů  mrkev 250 gramů  cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme mrkev a lilek. Nahrubo nastrouháme.

2. 

máslo 20 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli, přidáme zeleninu, sůl a pepř a 5-8 minut podusíme.

3. 

tofu bílé 360 gramů

Nahrubo nastrouháme tofu.

4. 

mouka cizrnová hladká 2 polévkové lžíce  sůl

Tofu spolu se zeleninou vložíme do mísy a přidáme mouku. Promícháme a necháme 10 minut odstát. Podle chuti můžeme přisolit.

5. 

Ze směsi tvoříme kuličky, které jemně zploštíme.

6. 

Karbanátky tepelně upravíme. Můžeme je upéct na vrchní pánvi v ActiFry hrnci (pánev lehce naolejovat a z každé strany opékáme...

7. 

... 3-4 minuty). Nebo je uložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě. Také je možné je připravovat na grilu. Během pečení jsou křehké, proto při obracení postupujeme opatrně. Když chladnou zpevní.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie