svetvemne.cz

Tofu-lilkové burgry s mrkví

    

Jemné vegetariánské karbanátky. Chuť tofu se v zelenině snadno ztratí a proto zachutnají i nevegetariánům. Karbanátky připravené s cizrnovou moukou jsou vhodné i při bezlepkové dietě.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
mouka cizrnová hladká2polévkové lžíce
cibule100gramů
lilek250gramů
mrkev250gramů
máslo20gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
sůl-
tofu bílé360gramů

1. 

lilek 250 gramů  mrkev 250 gramů  cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme mrkev a lilek. Nahrubo nastrouháme.

2. 

máslo 20 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli, přidáme zeleninu, sůl a pepř a 5-8 minut podusíme.

3. 

tofu bílé 360 gramů

Nahrubo nastrouháme tofu.

4. 

mouka cizrnová hladká 2 polévkové lžíce  sůl

Tofu spolu se zeleninou vložíme do mísy a přidáme mouku. Promícháme a necháme 10 minut odstát. Podle chuti můžeme přisolit.

5. 

Ze směsi tvoříme kuličky, které jemně zploštíme.

6. 

Karbanátky tepelně upravíme. Můžeme je upéct na vrchní pánvi v ActiFry hrnci (pánev lehce naolejovat a z každé strany opékáme...

7. 

... 3-4 minuty). Nebo je uložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě. Také je možné je připravovat na grilu. Během pečení jsou křehké, proto při obracení postupujeme opatrně. Když chladnou zpevní.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit