RECEPTY

Bramborovo-květáková masala

Bramborovo-květáková masala

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

recept,fotorecept,brambory,květák,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín½čajové lžičky
Přepuštěné máslo recept2polévkové lžíce
Rajčatový salát s jogurtem recept-
brambory400gramů
cibule červená150gramů
koření Garam masala½čajové lžičky
koření kurkuma ½čajové lžičky
květák300gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
voda200mililitrů
zázvor kořen8gramů
česnek8gramů

 

Recept

1. 

brambory 400 gramů  květák 300 gramů  cibule červená 150 gramů  Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce

Očistíme brambory, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák rozebereme na drobné růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle (ghí).

2. 

česnek 8 gramů  zázvor kořen 8 gramů

Česnek a zázvor očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3. 

koření římský kmín ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření Garam masala ½ čajové lžičky

Postupně přisypáváme a smažíme koření.

4. 

sůl 1 čajová lžička

Na koření přidáme brambory, osolíme...

5. 

voda 200 mililitrů

... přidáme květák a promícháme. Pomalu dusíme doměkka, podléváme po částech vodou a promícháváme.

6. 

Rajčatový salát s jogurtem recept

Počet porcí závisí na množství příloh podávaných k pokrmu. Tip na jednodušší servírování: bramborovo-květáková masala s rýží basmati a rajčatovým salátem s jogurtem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit