Bramborovo-květáková masala

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.
recept,fotorecept,brambory,květák,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Recepty indické kuchyně › Bezlepkové › Sezónní recepty › Asijská kuchyně › Sezona - Brambory › Sezona - Květák ›Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
koření římský kmín | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
Přepuštěné máslo recept | 2 ?? | polévkové lžíce kcal | |
Rajčatový salát s jogurtem recept | 0 ?? | kcal | |
brambory | 400 368 | gramů kcal | |
cibule červená | 150 60 | gramů kcal | |
koření Garam masala | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
koření kurkuma | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
květák | 300 87 | gramů kcal | |
pepř chilli | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
zázvor kořen | 8 3 | gramů kcal | |
česnek | 8 9 | gramů kcal |
Recept
1.
brambory 400 gramů • květák 300 gramů • cibule červená 150 gramů • Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce
Očistíme brambory, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák rozebereme na drobné růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle (ghí).

2.
česnek 8 gramů • zázvor kořen 8 gramů
Česnek a zázvor očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3.
koření římský kmín ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření Garam masala ½ čajové lžičky
Postupně přisypáváme a smažíme koření.


5.
voda 200 mililitrů
... přidáme květák a promícháme. Pomalu dusíme doměkka, podléváme po částech vodou a promícháváme.

6.
Rajčatový salát s jogurtem recept
Počet porcí závisí na množství příloh podávaných k pokrmu. Tip na jednodušší servírování: bramborovo-květáková masala s rýží basmati a rajčatovým salátem s jogurtem.

Dobrou chuť!