svetvemne.cz

Bramborovo-květáková masala

    

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín½čajové lžičky
Přepuštěné máslo recept2polévkové lžíce
Rajčatový salát s jogurtem recept-
brambory400gramů
cibule červená150gramů
koření Garam masala½čajové lžičky
koření kurkuma ½čajové lžičky
květák300gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
voda200mililitrů
zázvor kořen8gramů
česnek8gramů

1. 

brambory 400 gramů  květák 300 gramů  cibule červená 150 gramů  Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce

Očistíme brambory, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák rozebereme na drobné růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle (ghí).

2. 

česnek 8 gramů  zázvor kořen 8 gramů

Česnek a zázvor očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3. 

koření římský kmín ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření Garam masala ½ čajové lžičky

Postupně přisypáváme a smažíme koření.

4. 

sůl 1 čajová lžička

Na koření přidáme brambory, osolíme...

5. 

voda 200 mililitrů

... přidáme květák a promícháme. Pomalu dusíme doměkka, podléváme po částech vodou a promícháváme.

6. 

Rajčatový salát s jogurtem recept

Počet porcí závisí na množství příloh podávaných k pokrmu. Tip na jednodušší servírování: bramborovo-květáková masala s rýží basmati a rajčatovým salátem s jogurtem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit