Bramborovo-květáková masala
Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.
recept,fotorecept,brambory,květák,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Vegetariánské recepty Recepty indické kuchyně Bezlepkové Asijská kuchyně Sezona - Květák Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření římský kmín | ½ | čajové lžičky | |
Přepuštěné máslo recept | 2 | polévkové lžíce | |
Rajčatový salát s jogurtem recept | - | ||
brambory | 400 | gramů | |
cibule červená | 150 | gramů | |
koření Garam masala | ½ | čajové lžičky | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
květák | 300 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 200 | mililitrů | |
zázvor kořen | 8 | gramů | |
česnek | 8 | gramů |
Recept
1.
brambory 400 gramů • květák 300 gramů • cibule červená 150 gramů • Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce
Očistíme brambory, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák rozebereme na drobné růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle (ghí).
2.
česnek 8 gramů • zázvor kořen 8 gramů
Česnek a zázvor očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme k cibuli.
3.
koření římský kmín ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření Garam masala ½ čajové lžičky
Postupně přisypáváme a smažíme koření.
5.
voda 200 mililitrů
... přidáme květák a promícháme. Pomalu dusíme doměkka, podléváme po částech vodou a promícháváme.
6.
Rajčatový salát s jogurtem recept
Počet porcí závisí na množství příloh podávaných k pokrmu. Tip na jednodušší servírování: bramborovo-květáková masala s rýží basmati a rajčatovým salátem s jogurtem.
Dobrou chuť!