svetvemne.cz

Bramborovo-květáková masala

     

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín½čajové lžičky
Brambory400gramů
Cibule červená150gramů
Koření garam masala½čajové lžičky
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Květák300gramů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Voda200mililitrů
Zázvor kořen8gramů
Česnek8gramů
Přepuštěné máslo2polévkové lžíce
Rajčatový salát s jogurtem

1. 

brambory 400 g  květák 300 g  cibule červená 150 g  Přepuštěné máslo recept 2 PL

Očistíme brambory, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák rozebereme na drobné růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle (ghí).

2. 

česnek 8 g  zázvor kořen 8 g

Česnek a zázvor očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme k cibuli.

3. 

koření římský kmín ½ ČL  koření koriandr mletý ¼ ČL  koření kurkuma  ½ ČL  pepř chilli ¼ ČL  koření Garam masala ½ ČL

Postupně přisypáváme a smažíme koření.

4. 

sůl 1 ČL

Na koření přidáme brambory, osolíme...

5. 

voda 200 ml

... přidáme květák a promícháme. Pomalu dusíme doměkka, podléváme po částech vodou a promícháváme.

6. 

Rajčatový salát s jogurtem recept

Počet porcí závisí na množství příloh podávaných k pokrmu. Tip na jednodušší servírování: bramborovo-květáková masala s rýží basmati a rajčatovým salátem s jogurtem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit