svetvemne.cz

Šišky s mákem

    

Recept na přípravu tradičních bramborových šišek, posypaných mákem s cukrem a politých rozpuštěným máslem.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory400gramů
cukr práškový1polévková lžíce
mouka polohrubá20gramů
mák mletý4polévkové lžíce
máslo30gramů
pšeničná krupice160gramů
sůl1špetka
vejce slepičí1kus

1. 

brambory 400 gramů

Brambory vaříme ve vodě 20-25 min., necháme vychladnout a oloupeme.

2. 

Brambory rozdrtitíme, nebo nastrouháme najemno.

3. 

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 160 gramů  sůl 1 špetka

Přidáme jedno vajíčko, krupici a špetku soli. Uhněteme těsto.

4. 

mouka polohrubá 20 gramů

Těsto si na pomoučeném válu rozdělíme na 6 částí. Z každé části vyválíme roztaženými prsty kousek těsta, který nakrájíme příborovým nožem na kratší části.

5. 

Šišky odkládáme postupně stranou přiměřeně pomoučené, aby se navzájem neslepily.

6. 

Šišky vložíme do vroucí vody. Po chvíli uvařené vyplouvají na povrch. Necháme je na mírném varu ještě 4 minuty po vyplavání.

7. 

Odebíráme je perforovanou naběračkou nebo sítkem.

8. 

mák mletý 4 polévkové lžíce  cukr práškový 1 polévková lžíce  máslo 30 gramů

Servírujeme posypané směsí mletého máku a cukru. Polijeme rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit