svetvemne.cz

Tvarohové šúľance s mákem

     

Tradiční recept na jemné tvarohové šúľance posypané mákem s cukrem a polité máslem.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr práškový1polévková lžíce
Mouka polohrubá80gramů
Mák mletý4polévkové lžíce
Máslo40gramů
Pšeničná krupice80gramů
Sůl1špetka
Tvaroh měkký230gramů
Vejce slepičí1kus

1. 

tvaroh měkký 230 g  vejce slepičí 1 ks  sůl 1 špetka

Tvaroh rozdrobíme a smícháme s vajíčkem.

2. 

mouka polohrubá 80 g  pšeničná krupice 80 g

Přimícháme mouku a krupici. Vypracujeme rukama kompaktní těsto, které není třeba podsypávat moukou, protože se nelepí.

3. 

Těsto si rozdělíme na dvě části, které budeme tvarovat na válečky (šúľance) a vařit samostatně.

4. 

Postupně vyválíme na velikost asi jako malíček na ruce. Během přípravy si necháme v hrnci přijít k varu přiměřené množství vody.

5. 

Šúľance opatrně vložíme do vařící vody a vodu rozvíříme vařečkou.

6. 

Po vyplavání na povrch necháme šúľance 3-4 minutky v jemném varu.

7. 

Uvařené vyndáme a přendáme do mísy. Dáme vařit šúľance z druhé části těsta.

8. 

mák mletý 4 PL  cukr práškový 1 PL  máslo 40 g

Šúľance servírujeme posypané směsí máku a cukru, polijeme rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit