Bramborové knedlíky plněné mákem
Vyzkoušejte naše knedlíky plné vápníku :) Nejenže si úžasně pochutnáte, ale i vaše kosti se zaradují :) Mňam!
recept,fotorecept,brambory,mák mletý,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 900 | gramů | |
cukr krystalový | 80 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 120 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
mák mletý | 200 | gramů | |
máslo | - | ||
povidla švestková | 80 | gramů | |
pšeničná krupice | 280 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
Najemno nastrouháme.
4.
pšeničná krupice 280 gramů
Přisypeme krupici a vypracujeme těsto. Těsto necháme asi půl hodinu odstát.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 120 mililitrů • cukr krystalový 80 gramů
V hrnci přivedeme do varu mléko s cukrem.
8.
Z máku vytvoříme kuličky (průměr asi 2-2,5 cm).
9.
Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta váleček (tloušťka 4,5 cm). Váleček rozkrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm (na 35 kusů).
10.
Z každého kousku těsta vytvoříme placičku, vložíme dovnitř makovou kuličku a zabalíme. Poválíme v mouce na válu.
11.
Ve velkém hrnci přivedeme do varu vodu s trochou soli. Do vroucí vody vkládáme kuličky a po vyplavání je 4-5 minut povaříme.
12.
Knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou.
Dobrou chuť!