svetvemne.cz

Tvarohovo-jablečná žemlovka

     

Mlsný oběd.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Citron½kusu
Cukr krystalový8polévkových lžic
Cukr vanilkový20gramů
Jablka800gramů
Mléko½litru
Máslog
Rohlík bílý8ks
Rozinky50gramů
Skořice mletá2čajové lžičky
Tvaroh měkký500gramů
Vejce slepičí4kusy
Vločky ovesnég

1. 

jablka 800 g  citron ½ ks

Jablka omyjeme, překrojíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a každou čtvrtinu jablka nakrájíme na plátky. Pokapeme je šťávou z poloviny citronu.

2. 

rohlík bílý 8 ks  cukr krystalový 8 PL

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Vložíme je do hlubší mísy, přidáme jablka, cukr a vše dobře promícháme.

3. 

rozinky 50 g  tvaroh měkký 500 g  cukr vanilkový 20 g  máslo  vločky ovesné  mléko ½ l  vejce slepičí 4 ks  skořice mletá 2 ČL

Rozinky opláchneme ve vodě a na chvíli je necháme ve vodě namočené. Vodu slijeme, přidáme je do tvarohu spolu s vanilkovým cukrem. Rozmícháme. V mléce rozmícháme vejce a skořici. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ho ovesnými vločkami.

4. 

Do připraveného pekáče rovnoměrně rozvrstvíme polovinu připravené směsi z jablek, rohlíků a cukru. Na tuto vrstvu rozetřeme tvaroh.

5. 

Tvaroh zakryjeme druhou polovinou jablečno-rohlíkové směsi. Mléčným nálevem zalijeme obsah pekáče a směs jemně přitlačíme. Zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni 40 minut. Odkryjeme a 10 minut dopékáme.

6. 

Podáváme teplé.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit