Tvarohovo-jablečná žemlovka

Mlsný oběd.
recept,fotorecept,jablka,tvaroh měkký,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
citron | ½ ?? | kusu kcal | |
cukr krystalový | 8 483 | polévkových lžic kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
jablka | 800 488 | gramů kcal | |
mléko | ½ 240 | litru kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
rohlík bílý | 8 ?? | kcal | |
rozinky | 50 142 | gramů kcal | |
skořice mletá | 2 25 | čajové lžičky kcal | |
tvaroh měkký | 500 595 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
vločky ovesné | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
jablka 800 gramů • citron ½ kusu
Jablka omyjeme, překrojíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a každou čtvrtinu jablka nakrájíme na plátky. Pokapeme je šťávou z poloviny citronu.

2.
rohlík bílý 8 ks • cukr krystalový 8 polévkových lžic
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Vložíme je do hlubší mísy, přidáme jablka, cukr a vše dobře promícháme.

3.
rozinky 50 gramů • tvaroh měkký 500 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • máslo • vločky ovesné • mléko ½ litru • vejce slepičí 4 kusy • skořice mletá 2 čajové lžičky
Rozinky opláchneme ve vodě a na chvíli je necháme ve vodě namočené. Vodu slijeme, přidáme je do tvarohu spolu s vanilkovým cukrem. Rozmícháme. V mléce rozmícháme vejce a skořici. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ho ovesnými vločkami.

4.
Do připraveného pekáče rovnoměrně rozvrstvíme polovinu připravené směsi z jablek, rohlíků a cukru. Na tuto vrstvu rozetřeme tvaroh.

5.
Tvaroh zakryjeme druhou polovinou jablečno-rohlíkové směsi. Mléčným nálevem zalijeme obsah pekáče a směs jemně přitlačíme. Zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni 40 minut. Odkryjeme a 10 minut dopékáme.

6.
Podáváme teplé.

Dobrou chuť!