svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Opékané žampiony s bramborami

Nejen chutná příloha, ale i samostatný vege pokrm.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Rybí polévka s medvědím česnekem

Hustá rybí polévka, plná zeleniny, obohacená o oblíbený medvědí česnek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Tradiční ořechové perníčky

Tradiční perníčky se v minulosti pekly bez tuku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ořechové perníčky s rumovou polevou

Sladké perníčky s jemnou chutí rumu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Hlívová polévka s česnekem

Skvělá, zdravá a chutná hlívová česnečka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Růžičková kapusta se žampiony

Růžičková kapusta nepatří jen do polévky, ale dá se z ní udělat krásné a výživné jídlo, které chutná i odpůrcům této zdravé potraviny.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Pečené rybí filé v trojobalu

Změňte způsob úpravy a zkuste si připravit smažené rybí filé jednodušeji a zdravěji. Jeho úprava pečením v troubě je stejně chutná. Podáváme klasicky s bramborovým salátem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Lečo s vejcem Nový recept

Lečo s vejcem

Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Bramborové placky s květákem a brokolicí

Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hroznový sirup Nový recept

Hroznový sirup

Domácí sirup plný vitamínů, z domácích, drobných, nakyslých hroznů.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Hroznový džem Nový recept

Hroznový džem

Skvělý domácí džem z drobných, nakyslých modrých hroznů. Při jeho přípravě byl použit cukr a želírovací třtinový cukr s pektinem, bez konzervačních látek. Džem je přiměřeně hustý, vhodný na palačinky, na potření zákusků se sladkými nádivkami i na korpus krémové dortu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Aronia sirup Nový recept

Aronia sirup

Úžasně zdravý sirup z plodů aronie, připravený za studena a proto plný vitaminů... a tedy i cukru 🙂 Jistě souhlasíte, že bez něj by to tak skvělý sirup zase nebyl 🙂 Z uvedeného množství si připravíte asi 2 litry sirupu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Bramborový salát De Luxe

Recept na fantastický luxusní salát s kurkumou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Marinovaný losos na studeno

Jednoduchý recept na marinovaného lososa pro studenou kuchyni.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Sněhové pusinky

Jemné karamelové pusinky z vařeného sněhu z vaječných bílků.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Dušená hlíva s kuřecím masem

Lehký nízkotučný oběd či večeře.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Játrové noky do polévky

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Zavařujeme houby

Zavařené hříbky, kozáky nebo malé suchohřiby s cibulí konzumujeme k týmž pokrmům, ke kterým máme rádi sterilované okurky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit