svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Opékané žampiony s bramborami

Nejen chutná příloha, ale i samostatný vege pokrm.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Rybí polévka s medvědím česnekem

Hustá rybí polévka, plná zeleniny, obohacená o oblíbený medvědí česnek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Tradiční ořechové perníčky

Tradiční perníčky se v minulosti pekly bez tuku.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ořechové perníčky s rumovou polevou

Sladké perníčky s jemnou chutí rumu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Růžičková kapusta se žampiony

Růžičková kapusta nepatří jen do polévky, ale dá se z ní udělat krásné a výživné jídlo, které chutná i odpůrcům této zdravé potraviny.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Hlívová polévka s česnekem

Skvělá, zdravá a chutná hlívová česnečka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Pečené rybí filé v trojobalu

Změňte způsob úpravy a zkuste si připravit smažené rybí filé jednodušeji a zdravěji. Jeho úprava pečením v troubě je stejně chutná. Podáváme klasicky s bramborovým salátem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Lečo s vejcem Nový recept

Lečo s vejcem

Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Bramborové placky s květákem a brokolicí

Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hroznový sirup Nový recept

Hroznový sirup

Domácí sirup plný vitamínů, z domácích, drobných, nakyslých hroznů.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Hroznový džem Nový recept

Hroznový džem

Skvělý domácí džem z drobných, nakyslých modrých hroznů. Při jeho přípravě byl použit cukr a želírovací třtinový cukr s pektinem, bez konzervačních látek. Džem je přiměřeně hustý, vhodný na palačinky, na potření zákusků se sladkými nádivkami i na korpus krémové dortu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Příprava jednoduchých studených mís

Jak si jednoduše připravit dobrou hostinu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Dětské mrkvové sušenky

Domácí sušenky plné zdravých surovin. Pečeme s malými pomocníky. :)

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Medvědí tlapky - Raw

Zdravé vánoční pamlsky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Rychlá kuřecí polévka z parního hrnce

Při nákupu čerstvých kuřat a jejich zpracování nám často zůstávají hřbety a křídla. Přípravou rychlé polévky v parním hrnci je výborně zužitkujeme.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Pikantní vepřové koleno na pivu

Báječné a mimořádně chutné pečené koleno. Podáváme s chlebem, kyselou okurkou, feferonkami, hořčicí nebo křenem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit