svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Hlívová polévka s česnekem

Skvělá, zdravá a chutná hlívová česnečka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Růžičková kapusta se žampiony

Růžičková kapusta nepatří jen do polévky, ale dá se z ní udělat krásné a výživné jídlo, které chutná i odpůrcům této zdravé potraviny.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Bramborové placky s květákem a brokolicí

Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hroznový sirup Nový recept

Hroznový sirup

Domácí sirup plný vitamínů, z domácích, drobných, nakyslých hroznů.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Hroznový džem Nový recept

Hroznový džem

Skvělý domácí džem z drobných, nakyslých modrých hroznů. Při jeho přípravě byl použit cukr a želírovací třtinový cukr s pektinem, bez konzervačních látek. Džem je přiměřeně hustý, vhodný na palačinky, na potření zákusků se sladkými nádivkami i na korpus krémové dortu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Pečené rybí filé v trojobalu

Změňte způsob úpravy a zkuste si připravit smažené rybí filé jednodušeji a zdravěji. Jeho úprava pečením v troubě je stejně chutná. Podáváme klasicky s bramborovým salátem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Lečo s vejcem Nový recept

Lečo s vejcem

Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Aronia sirup Nový recept

Aronia sirup

Úžasně zdravý sirup z plodů aronie, připravený za studena a proto plný vitaminů... a tedy i cukru 🙂 Jistě souhlasíte, že bez něj by to tak skvělý sirup zase nebyl 🙂 Z uvedeného množství si připravíte asi 2 litry sirupu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Vegetariánská plněná paprika

Chutné plněné papriky bez masa se budou líbit všem vegetariánům... a možná i nevegetariánům. Třeba vyzkoušet!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Meruňková kaše z obilných vloček

Svěží, nemléčná kaše na letní snídani.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Letní pečená kachna se zeleninovým salátem

Jednoduše upečená kachna podávaná se svěžím letním salátem. Je to pochoutka, vyzkoušejte!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Rybí kuličky s medvědím česnekem

Mimořádně chutné rybí karbanátky se zdravým medvědím česnekem. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Křupavý zeleninový salát

Tradiční letní zeleninový salát ze raného zelí, mladé mrkvičky, okurek, rajčat a mladé cibulky, v sladkokyselém nálevu. Salát je vhodný k řadě pokrmů z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Dušené brambory s raným zelím

Výborná letní bramborová příloha. Brambůrky jsou chutné i jako samostatný lehký oběd či večeře.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Hovězí guláš s bramborami

Klasický hustý guláš, který nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Nezapomeňte ho zapít, dobrým chlazeným pivem!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Plněné cuketové lodičky

Nechutná vašim rodinným příslušníkům cuketa? Zkuste jim ji naservírovat jako lodičky s bramborovými plachtami na "vlnách" ledového salátu a uvidíte, žese po ní jen "zapráší".

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Fazolová polévka s rajčaty

Hustá letní fazolová polévka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Marinovaný losos na studeno

Jednoduchý recept na marinovaného lososa pro studenou kuchyni.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit