svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí játra s houbami

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Pesto z medvědího česneku

200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Krupicové noky do polévky

Nadýchané krupicové knedlíčky jsou skvělou tradiční volbou do zeleninových polévek a masových vývarů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Jemné banánovo -jahodové muffiny

Nadýchané pečivo v košíčcích plné chutných banánů a jahod.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Malinové osvěžení

Ukuchtil

Norika

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Recept na thajskou polévku Tom Kha Gai s kokosovým mlékem a kuřecím masem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Růžičková kapusta se žampiony

Růžičková kapusta nepatří jen do polévky, ale dá se z ní udělat krásné a výživné jídlo, které chutná i odpůrcům této zdravé potraviny.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Huspenina

Vynikající zimní kolagenová pochoutka, jejíž dlouhá příprava stojí za to. Podáváme s chlebem, cibulí a octem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Hummus

Výborné jídlo z cizrny, které je neodmyslitelnou součástí kuchyně středního východu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Telecí guláš s bramborami

Tento výborný a hustý guláš všem zaručeně zachutná.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí prsa na ananasu s rozinkami a rýží

Jednoduchý recept na přípravu kuřecích prsou s rozinkami a ananasem v parním hrnci

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Smažené vepřové maso na sladkokyselo

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Telecí játra na cibulce

Mnohé názory na konzumaci jater se opírají o fakt, že v játrech se čistí toxiny. Je však také nesporné, že játra obsahují množství prospěšných živin. Při koupi vnitřností je proto dobré znát jejich původ. A nakonec: Komu chutnají připraví si je, komu ne...

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Steaky z hovězí roštěnky

Jednoduchý ověřený postup na přípravu chutného steaku. Pánev můžete s radostí nahradit zahradním grilem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Pečené zelí

Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

ActiFry kuřecí prsa se špenátem

Chutné pečené plněné kuřecí řízky připravované v ActiFry 2v1 hrnci. Řízky si můžete připravit i na grilovací pánvi či upéct v troubě.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

Vařená uzená krkovice

Základní postup při vaření uzeného masa vhodného třeba k čočce na kyselo či bramborové kaši. Konzumujeme i na studeno s hořčicí a křenem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit