svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí játra s houbami

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Salát z červené řepy a jablek

Zdravý salát, plný jablek a oblíbené červené řepy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Ovesná kaše s pohankou

Hustá kaše ze zdravé pohanky, plná vlákniny a sladkých banánů. Skvělý start do dne a energie na celé dopoledne po jejím zkonzumování.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Medovo-citrusové smoothie se zázvorem

Zmohla vás únava, něco na vás "leze"...? Zkuste náš nápoj plný vitamínů, který vás posílí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Hrstková polévka fazolová s uzeným kolenem

Hustá polévka, ze čtyř druhů fazolí a cizrny, s vynikajícím uzeným kolenem. Polévku doporučujeme uvařit ve větším množství, protože ji budete chtít snídat, obědvat i večeřet pro její neodolatelnou chuť.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Zapékané plněné žampiony

Pokrm vhodný nejen na Halloween. Připomíná strašidelné hlavy plné červíků. :) Podáváme s bramborovým pyré.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Vepřové maso na kremžské hořčici

Jednoduchá příprava kousků vepřového masa v chutné hořčicové omáčce. Doporučujeme podávat s máslovou rýží parboiled a s některým ze salátů z červené řepy.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Pečené uzené vepřové koleno

Oblíbená pochoutka. Podáváme s feferonkami, hořčicí nebo křenem. Koleno je vhodné konzumovat s chlebem a zapíjet dobrým chlazeným pivem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Jarní čevapčiči s medvědím česnekem

Podáváme s jarní cibulkou a klasicky s vařenými bramborami a hořčicí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Raw banánovo-kokosový dortík

Jemný krémový dort bez másla, cukru a mouky. Je plný jen zdravé energie.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Dušené kysané zelí

Chutná příloha k pečené drůbeži podávané s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Kuřecí maso na čínský způsob

Chutné drůbeží masíčko plné zdravé barevné zeleniny.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Hovězí guláš s bramborami

Klasický hustý guláš, který nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Nezapomeňte ho zapít, dobrým chlazeným pivem!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Čevapčiči

Výborný klasický recept na tradiční chutné a oblíbené karbanátky. Podáváme s vařenými bramborami, nakrájenou čerstvou cibulí a hořčicí.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Kuřecí plátky s kukuřično-avokádovou salsou

Lehký oběd, ve kterém avokádo dodá salse krémovou a kukuřice křupavou texturu.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Marinované vepřové steaky se slaninou

Podáváme s opečenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Špenátové tagliatelle se salámem a houbami

Pestré těstoviny plné rozmanitých chutí.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit