svetvemne.cz

Bezlaktózové

 
Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Bramborová placka s cibulí a medvědím česnekem

Velká bramborová placka na plechu s ovesných vločkami a lněnými semínky, ochucená opečenou cibulí a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Kuřecí játra s houbami

Návod k přípravě výborných a jemných kuřecích jater na cibulce s houbami shiitake. Není problém použít i jiné jedlé houby, podle chuti strávníků. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo rýže.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Pesto z medvědího česneku

200 gramů skvělé, husté, pikantní omáčky. Pesto z medvědího česneku je plné vitaminů a v chladničce vám, po zalití trochou olivového oleje, vydrží několik měsíců. Vhodné je k ochucení těstovin, do salátů, nebo si ho přidejte do různých jídel podle chuti.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Tofu v trojobalu Nový recept

Tofu v trojobalu

I takto evropsky lze přistoupit k této typicky asijské potravině. Podáváme například s bramborovým pyré a tatarskou omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Krůtí kostky na paprice

Jemné dušené krůtí maso na paprice a cibuli, která tvoří lehkou omáčku. Nejlépe chutná s dušenou rýží.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Pečené vepřové maso na cibuli s mrkví

Jemná, pečená vepřová kýta špikovaná uzenou slaninou. Doporučujeme podávat s dušenými bramborami a s kyselou okurkou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Houbová polévka s černými fazolemi

Hustá chutná polévka k obědu i večeři.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Jarní čevapčiči s medvědím česnekem

Podáváme s jarní cibulkou a klasicky s vařenými bramborami a hořčicí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Rybí karbanátky

Jednoduché, lehké a chutné smažené karbanátky z tresky. Místo tresky můžete použít i filet z jiné ryby.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Limetkový cheesecake (raw, vegan)

Recept na velmi jemný, osvěžující a chuťově fantastický dezert z ořechů a limetek. Příprava je nenáročná a potěší chuťové buňky nejen veganů a vegetariánů.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Krůtí roláda s mletým masem a rýží

Masová roláda z krůtích prsou plněná směsí mletého masa a rýže.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Bramboráky s kápií

Jemné bramboráky, výjimečné svojí barevností a úžasnou chutí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Quinoa salát s čerstvou zeleninou

Chutný zdravý salát.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Kuřecí stehna na cibuli s cuketou

Lehký dietní oběd.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Platýs s bylinkovým máslem

Pikantní máslo dodá platýsovi chuťový půvab.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Zázvorový čaj s pepřem

Silný, ostrý čaj, vhodný na pití během chřipky a nachlazení. Je to přírodní podpůrný prostředek k rychlejšímu uzdravení, pijeme dvakrát denně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Pečená marinovaná žebírka

Labužnická marináda a kvalitní maso je základem pro tuto lahůdku pivařů a grilmistrů.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit