svetvemne.cz

Bezlaktózové

 

Jahodové řezy s agarem

Jahodové řezy s agarem

Výborné řezy se zdravou želatinou z mořských řas. Agar je vynikající želírující prostředek, je bez chuti, plný minerálů a s minimálním množstvím kalorií v dávce na jeden koláč. Vytváří kvalitní pevné želé.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 15 min.
Obtížnost
vysoká

Rajčatový salát

Rajčatový salát

Klasický, jednoduchý salát z rajčat a cibule.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
nízká

Kuře Cacciatore

Kuře Cacciatore

Italský recept na kuře Cacciatore [kačatóre] v omáčce s bylinkami, paprikami, rajčaty a černými olivamy. Jako příloha dobře poslouží špagety nebo rýže.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Jednoduchá kuřecí polévka

Jednoduchá kuřecí polévka

Recept na přípravu vynikající domácí kuřecí polévky se zeleninou.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
2 h.
Obtížnost
nízká

Uzený hovězí jazyk s křenem

Uzený hovězí jazyk s křenem

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Rybí polévka s medvědím česnekem

Rybí polévka s medvědím česnekem

Hustá rybí polévka, plná zeleniny, obohacená o oblíbený medvědí česnek.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Zelňačka s čočkou

Zelňačka s čočkou

Hustá polévka z kysaného zelí, čočky, masa a klobásek.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
střední

Jablečné pyté

Jablečné pyté

Lehký a velmi chutný zákusek, v období podzimu a zimy, když na zem spadnou čerstvá jablíčka.

Ukuchtil
Norika
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky

Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky

Skvělé placky, které můžeme konzumovat samostatně se smetanou či tatarskou omáčkou. Jsou dobrou volbou i jako příloha k jídlům z masa.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

ActiFry kuřecí křidélka v zázvorové marinádě

ActiFry kuřecí křidélka v zázvorové marinádě

Křupavá křidélka ve voňavé zázvorovo-cibulové marinádě s pečenými bramborami a cuketou. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
střední

Jáhly s hroznovým vínem

Jáhly s hroznovým vínem

Chutná, zdravá snídaně, oslazené jen přírodním cukrem z přidaných rozinek a hroznů. Jáhly jsou bezlepková obilovina, je to proso bez slupek. Jsou lehce strávitelné, syté a velmi výživné.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
nízká

Barevná sekaná

Barevná sekaná

Kvalitní domácí sekaná z doma mletého masa obohacená zdravou zeleninou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká

Smažené tofu v sezamovo-paprikovém obalu

Smažené tofu v sezamovo-paprikovém obalu

Jenoduše připravený pokrm z bílého tofu.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Čevapčiči

Čevapčiči

Výborný klasický recept na tradiční chutné a oblíbené karbanátky. Podáváme s vařenými bramborami, nakrájenou čerstvou cibulí a hořčicí.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
4 h.
Obtížnost
nízká

Olivové crostini

Olivové crostini

Italská chuťovka.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Chalupářské bramboráky

Chalupářské bramboráky

Brambory, cibule, česnek a ještě nějaká ta ingredience ... otevřený oheň v zahradním krbu, nepostradatelná otlučená a poškrábaná chalupářská výbava ... a můžeme začít. :) Čas přípravy neměřitelný a počet porcí se nestíhá spočítat. :)

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Ledový salát s tuňákem

Ledový salát s tuňákem

Rychlá a zdravá večeře.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Bramborové halušky - strapačky

Bramborové halušky - strapačky

Základní recept na přípravu tradičních bramborových halušek, které se mohou podávat v různých variacích.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Vepřové maso se špagetami

Vepřové maso se špagetami

Chutné vepřové karé, ze kterého nemusí být vždy jen řízek, podávané na špagetách.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Dušená jehněčí plec

Dušená jehněčí plec

Recept na v troubě pomalu dušené jehněčí maso, provoněné rozmarýnem a špikované česnekem s balzamikovou redukcí.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
4 h. 10 min.
Obtížnost
střední

Vepřové koleno pečené

Vepřové koleno pečené

Mimořádná pochoutka pro klasiky :) plná kolagenu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Vepřové maso v jablečné omáčce

Vepřové maso v jablečné omáčce

Podáváme s rýží.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Kachní polévka

Kachní polévka

Sezónní dobrota gulášového typu nasytí a zahřeje v chladnějších podzimních dnech.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
2 h.
Obtížnost
střední

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit