Fazolové bramboráky s bazalkou
Oblíbené bramboráky, obohacené fazolemi a bazalkou. Určitě vám budou chutnat!
recept,fotorecept,brambory,fazole sterilovaná,bazalka,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bazalka | - | ||
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 140 | gramů | |
fazole sterilovaná | 500 | gramů | |
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
olej na smažení | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
3.
Fazole smícháme s bramborami...
4.
sůl 2 čajové lžičky • česnek 4 stroužky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • vejce slepičí 3 kusy • mouka hladká 2 polévkové lžíce
... přidáme sůl, očištěný a prolisovaný česnek, pepř, vejce a trochu mouky. Dobře promícháme.
6.
... nasekáme a vmícháme do těsta.
7.
Z těsta klademe hromádky do horkého oleje, vytvoříme placky a z obou stran osmažíme.
8.
Hotové placky pokládáme na kuchyňskou papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný tuk.
Dobrou chuť!