RECEPTY

Bramboráky

Bramboráky

Výborné křupavé bramboráky.

recept,fotorecept,brambory,česnek,česnek,Bezmasá jídla,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.5kilogram
cibule150gramů
kmín drcený1čajová lžička
krupice150gramů
olej slunečnicový-
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať10gramů
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
česnek3stroužky
česnek-

 

Recept

1. 

brambory 1.5 kilogram  cibule 150 gramů  česnek 3 stroužky

Brambory očistíme a nahrubo nastrouháme. Cibuli očistíme a najemno pokrájíme. Česnek očistíme a prolisujeme přes lis na česnek.

2. 

vejce slepičí 3 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín drcený 1 čajová lžička  petrželová nať 10 gramů

K nastrouhaným bramborám přidáme cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, kmín a nasekanou petrželku. Promícháme.

3. 

krupice 150 gramů

Nakonec dobře vmícháme mouku.

4. 

olej slunečnicový

Na grilovací pánvi rozehřejeme olej a vkládáme do něj bramborovou směs, kterou rozprostřeme do tvaru menší placky. Smažíme z obou stran. Po usmažení bramboráky položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

5. 

česnek

Bramboráky podáváme s nakrájeným stroužkem česneku, kterým si placku můžeme potřít, abychom dostali výraznější česnekovou chuť.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie