Bramboráky

Výborné křupavé bramboráky.
recept,fotorecept,brambory,česnek,česnek,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 1380 | kilogram kcal | |
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
kmín drcený | 1 17 | čajová lžička kcal | |
krupice | 150 524 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 10 5 | gramů kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
brambory 1.5 kilogram • cibule 150 gramů • česnek 3 stroužky
Brambory očistíme a nahrubo nastrouháme. Cibuli očistíme a najemno pokrájíme. Česnek očistíme a prolisujeme přes lis na česnek.

2.
vejce slepičí 3 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený 1 čajová lžička • petrželová nať 10 gramů
K nastrouhaným bramborám přidáme cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, kmín a nasekanou petrželku. Promícháme.


4.
Na grilovací pánvi rozehřejeme olej a vkládáme do něj bramborovou směs, kterou rozprostřeme do tvaru menší placky. Smažíme z obou stran. Po usmažení bramboráky položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

5.
Bramboráky podáváme s nakrájeným stroužkem česneku, kterým si placku můžeme potřít, abychom dostali výraznější česnekovou chuť.

Dobrou chuť!