RECEPTY

Bramboráky s kápií

Bramboráky s kápií

Jemné bramboráky, výjimečné svojí barevností a úžasnou chutí.

recept,fotorecept,brambory,paprika kapie čerstvá ,Bezmasá jídla,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule50gramů
majoránka1.5čajové lžičky
mouka hladká80gramů
olej řepkový-
paprika kapie čerstvá 250gramů
strouhanka2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

brambory 800 gramů  cibule 50 gramů

Brambory a cibuli olupeme, umyjeme...

2. 

...a najemno nastrouháme.

3. 

česnek 4 stroužky  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1 čajová lžička

Přidáme očištěný, prolisovaný česnek, vajíčko, sůl,...

4. 

mouka hladká 80 gramů

... mouku...

5. 

majoránka 1.5 čajové lžičky

...a majoránku. Zamícháme.

6. 

paprika kapie čerstvá  250 gramů

Papriky vyčistíme, umyjeme a najemno nastrouháme.

7. 

Vmícháme do bramborového těsta.

8. 

strouhanka 2 polévkové lžíce

Zahustíme trochou strouhanky.

9. 

olej řepkový

Pomocou lžíce vkládáme do horkého oleje těsto. Těsto rozprostřeme na placku a z jedné...

10. 

...a druhé strany usmažíme.

11. 

Bramboráky vyndáme a pomocí kuchyňské papírové utěrky odsajeme přebytečný olej.

12. 

Servírujeme s tatarskou omáčkou, nebo jako přílohovou placku například s fazolovou polévkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie