Bramboráky s kápií
Jemné bramboráky, výjimečné svojí barevností a úžasnou chutí.
recept,fotorecept,brambory,paprika kapie čerstvá ,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 50 | gramů | |
majoránka | 1.5 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 80 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
paprika kapie čerstvá | 250 | gramů | |
strouhanka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
2.
...a najemno nastrouháme.
3.
česnek 4 stroužky • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 čajová lžička
Přidáme očištěný, prolisovaný česnek, vajíčko, sůl,...
7.
Vmícháme do bramborového těsta.
9.
Pomocou lžíce vkládáme do horkého oleje těsto. Těsto rozprostřeme na placku a z jedné...
10.
...a druhé strany usmažíme.
11.
Bramboráky vyndáme a pomocí kuchyňské papírové utěrky odsajeme přebytečný olej.
12.
Servírujeme s tatarskou omáčkou, nebo jako přílohovou placku například s fazolovou polévkou.
Dobrou chuť!