RECEPTY

Kroupová baba s houbami

Kroupová baba s houbami

Tradiční pokrm ze slovenské kuchyně. Namísto sádla lze pokrm upéct i na oleji a stane se z něj vegetariánská pochoutka.

recept,fotorecept,kroupy ječné,brambory,Bezmasá jídla,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule150gramů
houby sušené40gramů
kroupy ječné200gramů
majoránka1.5čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sádlo30gramů
sádlo-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
voda600mililitrů
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

kroupy ječné 200 gramů

Kroupy omyjeme ve vodě, scedíme a vložíme do hrnce.

2. 

sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  voda 600 mililitrů

Přidáme sůl, pepř, vodu a vaříme 20 minut pod pokličkou. Voda se musí téměř úplně vstřebat.

3. 

houby sušené 40 gramů

Houby umyjeme a namočíme do vody na 10 minut.

4. 

cibule 150 gramů  sádlo 30 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

5. 

Přidáme scezené houby a chvíli smažíme.

6. 

Kroupy přendáme do misky, přidáme houby, promícháme a necháme chladnout.

7. 

brambory 800 gramů

Brambory oloupeme, umyjeme a nastrouháme na jemné nudličky.

8. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl 1 čajová lžička

9. 

Polovinu brambor smícháme s kroupami.

10. 

sádlo

Směs rozložíme na dobře vymazaný plech (42 x 32 cm).

11. 

majoránka 1.5 čajové lžičky  česnek 1 stroužek

Do druhé poloviny brambor přimícháme majoránku a očištěný prolisovaný česnek.

12. 

Brambory rozetřeme na první vrstvu.

13. 

Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.

14. 

Rozkrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie