svetvemne.cz

Kroupová baba s houbami

     

Tradiční pokrm ze slovenské kuchyně. Namísto sádla lze pokrm upéct i na oleji a stane se z něj vegetariánská pochoutka.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Brambory800gramů
Cibule150gramů
Houby sušené40gramů
Kroupy ječné200gramů
Majoránka1.5čajové lžičky
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sádlo30gramů
Sádlo
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí4kusy
Voda600mililitrů
Česnek1stroužek

1. 

kroupy ječné 200 g

Kroupy omyjeme ve vodě, scedíme a vložíme do hrnce.

2. 

sůl ½ ČL  pepř černý mletý ½ ČL  voda 600 ml

Přidáme sůl, pepř, vodu a vaříme 20 minut pod pokličkou. Voda se musí téměř úplně vstřebat.

3. 

houby sušené 40 g

Houby umyjeme a namočíme do vody na 10 minut.

4. 

cibule 150 g  sádlo 30 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

5. 

Přidáme scezené houby a chvíli smažíme.

6. 

Kroupy přendáme do misky, přidáme houby, promícháme a necháme chladnout.

7. 

brambory 800 g

Brambory oloupeme, umyjeme a nastrouháme na jemné nudličky.

8. 

vejce slepičí 4 ks  sůl 1 ČL

9. 

Polovinu brambor smícháme s kroupami.

10. 

sádlo

Směs rozložíme na dobře vymazaný plech (42 x 32 cm).

11. 

majoránka 1.5 ČL  česnek 1 stroužek

Do druhé poloviny brambor přimícháme majoránku a očištěný prolisovaný česnek.

12. 

Brambory rozetřeme na první vrstvu.

13. 

Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.

14. 

Rozkrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit