RECEPTY

Cuketovo-bramborové placky

Cuketovo-bramborové placky

Chutné lehké placky s obsahem vyššího podílu vlákniny díky přidaným ovesným vločkám. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.

recept,fotorecept,cuketa,brambory,vločky ovesné,Bezmasá jídla,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory½kilogram
cuketa½kilogram
kmín drcený½čajové lžičky
majoránka1čajová lžička
mouka polohrubá50gramů
olej slunečnicový-
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
vločky ovesné80gramů
česnek3stroužky

 

Recept

1. Cuketa

cuketa ½ kilogram

Cukety očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.

2. Brambory

brambory ½ kilogram  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme je do cukety. Posolíme a promícháme.

3. 

vejce slepičí 2 kusy  majoránka 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky  česnek 3 stroužky  mouka polohrubá 50 gramů  vločky ovesné 80 gramů

Přidáme vejce, prolisovaný očištěný česnek, koření, polohrubou mouku a ovesné vločky. Směs dobře rozmícháme. Pokud nám cuketa a brambory pustily více vody můžeme přidat ještě trochu ovesných vloček, aby byla směs přiměřeně hustá.

4. 

olej slunečnicový

Pomocí ponorného mixéru směs jemně rozmixujeme.

5. 

Na pánvi rozehřejeme olej a placky smažíme dozlatova. Upečené je vybíráme tak, aby nám olej z nich okapal zpět do pánve a klademe je do nádoby vystalné papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odstranil přebytečný tuk.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie