Zelné placky

Výborný recept na bramborové placky s kysaným zelím.
recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,česnek,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.7 1564 | kilogram kcal | |
majoránka | 2 21 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 80 299 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
zelí kvašené | 800 160 | gramů kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal |
Recept
1. Příprava těsta
brambory 1.7 kilogram • zelí kvašené 800 gramů
Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme nakrájené kysané zelí.

2.
mléko 150 mililitrů • česnek 6 stroužků • sůl 1 čajová lžička • majoránka 2 čajové lžičky • mouka hladká 100 gramů • strouhanka 80 gramů
Přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, hladkou mouku a strouhanku dle potřeby (pokud bude směs na placky velmi řídká). Vše spolu promícháme, pokud jsme použili strouhanku, těsto necháme chvíli odstát.

3. Smažíme
Na pánvi rozehřejeme olej (můžeme použít i klasické sádlo), těsto po lžících klademe do oleje a tvarujeme placičky, které z obou stran upečeme. Na jednu placku použijeme přibližně tři polévkové lžíce směsi.

4.
Podáváme jako samostatný chod nebo jako přílohu k masovému či zeleninovému soté.
Dobrou chuť!