Harula s brynzou

Oblíbená velká bramborová placka pečená v troubě.
recept,fotorecept,brambory,brynza,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 920 | kilogram kcal | |
brynza | 125 344 | gramů kcal | |
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
majoránka | 2 21 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 2 48 | polévkové lžíce kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
česnek | 5 27 | stroužků kcal |
Recept
1.
brambory 1 kilogram • česnek 5 stroužků • cibule 150 gramů
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a cibuli. Cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme a vmícháme do brambor.



4.
mouka hladká 100 gramů • majoránka 2 čajové lžičky • sůl 2 čajové lžičky
... mouku, majoránku a sůl.


6.
Pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu. Nakrájíme na porce.

7.
brynza 125 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 2 polévkové lžíce
Brynzu smícháme s trochou smetany ...

8.
... a každou porci před podáváním potřeme.

Dobrou chuť!