svetvemne.cz

Harula s brynzou

     

Oblíbená velká bramborová placka pečená v troubě.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory1kilogram
Brynza125gramů
Cibule150gramů
Majoránka2čajové lžičky
Mléko200mililitrů
Mouka hladká100gramů
Smetana kyselá (14-18% tuku)2polévkové lžíce
Sádlo
Sůl2čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Česnek5stroužků

1. 

brambory 1 kg  česnek 5 stroužků  cibule 150 g

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a cibuli. Cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme a vmícháme do brambor.

2. 

mléko 200 ml

Přilijeme mléko a promixujeme ponorným mixérem.

3. 

vejce slepičí 2 ks

Přimícháme vajíčka,

4. 

mouka hladká 100 g  majoránka 2 ČL  sůl 2 ČL

... mouku, majoránku a sůl.

5. 

sádlo

Plech (42 X 32 cm) vymažeme sádlem a rozprostřeme na něj těsto.

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu. Nakrájíme na porce.

7. 

brynza 125 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 2 PL

Brynzu smícháme s trochou smetany ...

8. 

... a každou porci před podáváním potřeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit