svetvemne.cz

Jednoduché lité buchty

     

Nechce se vám pracně dělat buchty. Zkuste náš recept na kynuté lité těsto a buchty z něj. Jako nádivku můžete použít uvedený tvaroh, ale i povidla, makovou nebo ořechovou nádivku.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mléko 200 ml  cukr krystalový 1 ČL  droždí čerstvé 25 g

Do teplého mléka přidáme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 250 g  mouka polohrubá 250 g  cukr práškový 50 g  sůl  vejce slepičí 1 ks  olej olivový 100 ml  mléko 300 ml

Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme cukr, špetku soli, vejce, olej a mléko. Nakonec přilijeme kvásek.

3. 

Zamícháme řídké těsto.

4. 

máslo  mouka polohrubá

Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (34 x 28 cm).

5. 

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 500 g  cukr práškový 120 g  vejce slepičí 3 ks

Tvaroh zamícháme s cukrem, vajíčky a přidáme ...

6. 

rozinky 100 g

... umyté rozinky.

7. 

Tvarohovou nádivku rozmístíme na těsto v kopečcích a v pravidelných odstupech.

8. 

V tenké vrstvě zalijeme těstem tvarohové kopečky, nejprve po délce plechu.

9. 

Pak po šířce.

10. 

Připravený koláč dáme péct do vyhřáté trouby.

11. 

Pečeme při teplotě 180-190 °C asi 45 minut.

12. 

cukr práškový

Upečený teplý koláč pocukrujeme.

13. 

Vychladlý pokrájíme na kostky.

14. 

Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit