Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Skvělé zelné kofty inspirované indickou kuchyní. Podáváme se zeleninovým prívarkem, rýží nebo chlebem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Recept na segedínský guláš s tempehem jako vynikající náhradou masa - nutriční i chuťovou.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Když se smíchá tato netradiční a zdravá těstovina s chutnou zeleninou vytvoří výborné rizoto. Drobné kuličky kuskusu jsou velmi výživné a spolu se zeleninou dodají lidskému tělu opravdu hodně minerálů a vitaminů.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Recept na rychlý oběd z květáku nejen pro vegetariány.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
50 min.Obtížnost
nízká
Smetanovo-mléčná jarní polévka. Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Salát plný vitamínů, vhodný jako hlavní vegetariánský chod nebo například jako příloha k pečenému kuřeti.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Chutné plněné papriky bez masa se budou líbit všem vegetariánům... a možná i nevegetariánům. Třeba vyzkoušet!
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
střední
Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Nenáročný recept na dušené zelí s tempehem vhodný jako příloha ke grilované zelenině, grilovanému sýru, nebo i jako samostatný pokrm.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Výživná mlsná snídaně. Rozmixováním získáme jemnou kaši vhodnou pro děti, které kaši z vloček nemají jinak v oblibě.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Svěží a chutný salát z čerstvého červeného zelí s majonézou. Pro méně kalorií můžete použít majonézu "light" nebo nízkotučný jogurt.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Chutná plněná tykev bez masa. Podáváme s bramborovou přílohou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Jemný krémový dort bez másla, cukru a mouky. Je plný jen zdravé energie.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Vynikající a sytý bezmasý oběd či večeře.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Oblíbené bramboráky, tentokrát s mrkví. :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Skvělý nepečený dort, bez cukru, mouky, mléka i vajec. Zato plný zdravých ingrediencí.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední