Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Besan Lado (ledu) je oblíbený indický dezert vyrobený z cizrnové mouky, ghí (másla) a cukru. Do dezertu se nejčastěji přidávají mandle, pistácie, ale také kokos, či voňavý kardamom.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Chutný zdravý salát.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Taková vydatná a chutná snídaně pomůže dětem i dospělákům nastartovat tělo a zvládnout všechny denní úkoly.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Pečené batáty mají výrazně sladkou chuť a proto je můžeme péct posypané kořením podle chuti. Jemná sladká chuť zůstane, avšak sůl a koření je udělají pikantní. Podávat můžeme jako zdravou a neobyčejnou přílohu například k smaženému sýru.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
nízká
Zdravá snídaně, plná energie na celé dopoledne :) a bez cukru.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Když se smíchá tato netradiční a zdravá těstovina s chutnou zeleninou vytvoří výborné rizoto. Drobné kuličky kuskusu jsou velmi výživné a spolu se zeleninou dodají lidskému tělu opravdu hodně minerálů a vitaminů.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Smetanovo-mléčná jarní polévka. Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Bezmasý oběd ze špaldových krup, pórku, brynzy a medvědího česneku.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Chutné plněné papriky bez masa se budou líbit všem vegetariánům... a možná i nevegetariánům. Třeba vyzkoušet!
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
střední
Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Recept na rychlý oběd z květáku nejen pro vegetariány.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
50 min.Obtížnost
nízká
Nejen chutná příloha, ale i samostatný vege pokrm.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
nízká
Jednoduchý recept na přípravu čínského zelí Pak choi a aromatickými houbami shiitake na česneku a zázvoru s trochou ústřičné omáčky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Neobyčejná kombinace oříškové chutí cizrny s koriandrem potěší každého milovníka luštěnin.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Chutná a zdravá kaše bez cukru, zvláště vhodná ke snídani. Mírnou sladkost získává ze švestek a z mléka, které má přirozeně sladkou chuť.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
10 min.Obtížnost
střední
Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Salát plný vitamínů, vhodný jako hlavní vegetariánský chod nebo například jako příloha k pečenému kuřeti.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Hustá polévka z oblíbených podzimních hub s bramborami a zeleninou. Tato houbová polévka vás nejen zasytí, ale i zahřeje!
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 45 min.Obtížnost
střední
Nimba chawal - citronová rýže, je oblíbený recept přípravy rýže v jižní Indii. Servíruje se jako samostatný pokrm, případně v kombinaci s jinými indickými jídly. Chutná jemně kysele, pikantně i slaně. Nabízíme jeden ze základních receptů na její přípravu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Mimořádně chutné rybí karbanátky se zdravým medvědím česnekem. Podáváme s bramborovou kaší.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední