svetvemne.cz

Vegetariánské recepty

 
Opékané žampiony s bramborami

Nejen chutná příloha, ale i samostatný vege pokrm.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Brynzové kroupy s chřestem

Zdravé kroupy se zdravým chřestem a zdravou brynzou. Opravdu zdravý oběd či večeře. Ale ... můžete si dát na to i opečenou slaninu, pokud jinak nedáte :)

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Bramborové placky s květákem a brokolicí

Jemné chutné placky, které se vám budou líbit. Konzumujeme samostatně, nebo je můžeme podávat i jako přílohu ke grilovanému krůtímu či kuřecímu masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Lečo s vejcem Nový recept

Lečo s vejcem

Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Grilované zeleninové špízy s pestem

Výborná grilovaná pochoutka nejen pro vegetariány.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Pečené zelí

Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Bramborovo-květáková masala

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Kokosová dušená zelenina

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Labužnické fazole na cibulce

Pestřejší verze fazolek na cibulce se sladkou mrkví v redukované rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Celozrnný kuskus se zeleninou

Když se smíchá tato netradiční a zdravá těstovina s chutnou zeleninou vytvoří výborné rizoto. Drobné kuličky kuskusu jsou velmi výživné a spolu se zeleninou dodají lidskému tělu opravdu hodně minerálů a vitaminů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Nepečený mrkvový dort s banánovým krémem

Téměř raw, zdravý dortík z mrkve, banánů, ořechů, arašídů, kokosu,...bez mouky, cukru, mléka, vajec a samozřejmě bez pečení. Pokud místo pražených arašídů použijeme jen čisté ořechy vytvoříme dort raw a nejen téměř :-)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

Bramborové placky s kysaným zelím a žampiony

Placky plné těmi nejlepšími chutěmi.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Zeleninové sabdží s cuketou

Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Celerové placky se sýrem

Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Taková vydatná a chutná snídaně pomůže dětem i dospělákům nastartovat tělo a zvládnout všechny denní úkoly.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Čočkovo-hrachový pikantní dál

Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

Květákové placičky se sýrem feta

Recept na rychlý oběd z květáku nejen pro vegetariány.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit