RECEPTY

Restované houby Shimeji Bunapi

Restované houby Shimeji Bunapi

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

recept,fotorecept,houby shimeji Bunapi bílé,Bezmasá jídla,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

1

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule40gramů
houby shimeji Bunapi bílé150gramů
mrkev40gramů
olej na smažení2polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rybí omáčka2polévkové lžíce
zelí čínská60gramů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

mrkev 40 gramů

Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme.

2. 

olej na smažení 2 polévkové lžíce

Mrkev mírně orestujeme na oleji.

3. 

cibule 40 gramů  česnek 2 stroužky

Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.

4. 

houby shimeji Bunapi bílé 150 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Když cibule zesklovatí, přidáme houby a opepříme.

5. 

Spolu restujeme dozlatova.

6. 

rybí omáčka 2 polévkové lžíce  zelí čínská 60 gramů

Přidáme trochu nasekaného zelí a dochutíme rybí omáčkou.

7. 

Promícháme a odstavíme z ohřevu.

8. 

Podáváme samostatně nebo smíchané s nudlemi, rýží, quinoou, kuskusem apod. Posypeme čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie