Chřest s balzamikovo-máslovou omáčkou
Rychlá dietní večeře, nejen pro vegetariány.
recept,fotorecept,chřest bílý,ocet balzamikový,máslo,Bezmasá jídla,,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
chřest bílý | 10 | ||
máslo | 30 | gramů | |
ocet balzamikový | 2 | polévkové lžíce | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
sójová omáčka | 1 | polévková lžíce | |
sůl | - |
Recept
1.
chřest bílý 10 ks • olej olivový 1 polévková lžíce • sůl • pepř černý mletý
Chřest očistíme, konce (asi 1,5 cm odřízneme), položíme ho na vymazaný plech. Jemně posolíme a opepříme. Pečeme 15 minut na 150 °C.
3.
ocet balzamikový 2 polévkové lžíce • sójová omáčka 1 polévková lžíce
Přidáme balzamikový ocet a sójovou omáčku. Vše spolu promícháme, chvíli povaříme. Hotový chřest polijeme omáčkou. Podáváme se salátem.
Dobrou chuť!