Žampiony s brokolicí v ústřicové omáčce
Chutný bezmasý pokrm plný zdraví prospěšných látek.
recept,fotorecept,brokolice,žampiony,omáčka ústřičná,Bezmasá jídla,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brokolice | 500 | gramů | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
omáčka ústřičná | 80 | mililitrů | |
pepř chilli | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 0 | ||
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | 250 | gramů | |
žampiony | 350 | gramů |
Recept
1. Příprava zeleniny
brokolice 500 gramů • zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 250 gramů • sůl
Brokolici omyjeme a 10 minut vaříme v páře doměkka. Hrášek, mrkev a kukuřici 8 minut povaříme ve slané vodě.
2. Příprava žampionů
žampiony 350 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a žampiony v něm prudce opečeme.
3.
pepř chilli ½ čajové lžičky
K žampionům přidáme koření, můžeme je trochu podlít vývarem z brokolice a 5 minut podusíme.
4. Přimíchání zeleniny
omáčka ústřičná 80 mililitrů • sůl
K žampionům přidáme mrkev, hrášek, kukuřici a na menší kousky nakrájenou uvařenou brokolici. Vše spolu promícháme, přidáme ústřicovou omáčku a podle potřeby osolíme.
5. Podáváme
Podáváme s dlouhozrnnou rýží.
Dobrou chuť!