Žampiony s brokolicí v ústřicové omáčce

Chutný bezmasý pokrm plný zdraví prospěšných látek.
recept,fotorecept,brokolice,žampiony,omáčka ústřičná,Bezmasá jídla,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brokolice | 500 165 | gramů kcal | |
olej olivový | 30 264 | mililitrů kcal | |
omáčka ústřičná | 80 35 | mililitrů kcal | |
pepř chilli | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | 250 150 | gramů kcal | |
žampiony | 350 56 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava zeleniny
brokolice 500 gramů • zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 250 gramů • sůl
Brokolici omyjeme a 10 minut vaříme v páře doměkka. Hrášek, mrkev a kukuřici 8 minut povaříme ve slané vodě.

2. Příprava žampionů
žampiony 350 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a žampiony v něm prudce opečeme.

3.
pepř chilli ½ čajové lžičky
K žampionům přidáme koření, můžeme je trochu podlít vývarem z brokolice a 5 minut podusíme.

4. Přimíchání zeleniny
omáčka ústřičná 80 mililitrů • sůl
K žampionům přidáme mrkev, hrášek, kukuřici a na menší kousky nakrájenou uvařenou brokolici. Vše spolu promícháme, přidáme ústřicovou omáčku a podle potřeby osolíme.

5. Podáváme
Podáváme s dlouhozrnnou rýží.

Dobrou chuť!