svetvemne.cz

Růžičková kapusta se žampiony

    

Růžičková kapusta nepatří jen do polévky, ale dá se z ní udělat krásné a výživné jídlo, které chutná i odpůrcům této zdravé potraviny.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule120gramů
kapusta růžičková220gramů
olej řepkový½mililitru
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl¼čajové lžičky
česnek1stroužek
žampiony120gramů

1. 

cibule 120 gramů  žampiony 120 gramů

Cibuli a žampiony si nakrájíme nahrubo.

2. 

olej řepkový ½ mililitru  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Smažíme spolu na rozpálené pánvi. Dochutíme pepřem.

3. 

kapusta růžičková 220 gramů

Každou růžičku kapusty opláchneme, očistíme a překrojíme na půlky, případně čtvrtky.

4. 

sůl ¼ čajové lžičky

Kapustu přidáme do pánve, posolíme, promícháme a přikryjeme. Dusíme spolu asi 5 minut.

5. 

česnek 1 stroužek

Přidáme nadrobno nakrájený česnek a pokračujeme v dušení do změknutí kapusty.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit