Knedlík s vejcem a žampiony
Zbytková knedlíková klasika s houbami? Opravdu dobrota! Zkuste k ní kysané zelí... mňam!
recept,fotorecept,žampiony,knedlík,vejce slepičí,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
knedlík | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 6 | ||
žampiony | 200 | gramů |
Recept
1.
cibule 200 gramů • žampiony 200 gramů • knedlík 250 gramů
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Knedlík nakrájíme na menší kostky.
3.
pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Přisypeme pepř, sůl, promícháme a 10 minut dusíme pod pokličkou.
4.
Přidáme knedlík, promícháme a chvíli opékáme.
6.
... vylijeme na knedlíky a mícháme do sražení vajec.
Dobrou chuť!