Bramborové placky s kysaným zelím a žampiony
Placky plné těmi nejlepšími chutěmi.
recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,žampiony,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 75 | gramů | |
brambory | 1250 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej řepkový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1.75 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrů | |
zelí kvašené | 350 | gramů | |
česnek | 5 | stroužků | |
žampiony | 350 | gramů |
Recept
2.
zelí kvašené 350 gramů • paprika červená mletá 1 čajová lžička • sůl ¼ čajové lžičky • voda 100 mililitrů
Přidáme zelí, papriku a sůl. Podlijeme vodou, promícháme a 5 minut podusíme.
4.
Žampiony přidáme k zelí, promícháme a dále spolu 15 minut dusíme.
5.
mouka hladká 1 polévková lžíce • česnek 1 stroužek
Zelí poprášíme moukou a promícháme, čímž jej zahustíme. Nakonec vmícháme očištěný a prolisovaný česnek.
6.
brambory 1250 gramů • cibule 150 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • majoránka 2 čajové lžičky • česnek 4 stroužky • mouka cizrnová hladká 75 gramů
Brambory a cibuli očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, majoránku, očištěný a prolisovaný česnek a trochu mouky na zahuštění (může být i běžná hladká mouka). Důkladně promícháme.
8.
... z obou stran. Usmažené placky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.
Dobrou chuť!