svetvemne.cz

Bramborové placky s kysaným zelím a žampiony

    

Placky plné těmi nejlepšími chutěmi.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
mouka cizrnová hladká75gramů
brambory1250gramů
cibule200gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká1polévková lžíce
olej řepkový-
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl1.75čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
voda100mililitrů
zelí kvašené350gramů
česnek5stroužků
žampiony350gramů

1. 

cibule 50 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

zelí kvašené 350 gramů  paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl ¼ čajové lžičky  voda 100 mililitrů

Přidáme zelí, papriku a sůl. Podlijeme vodou, promícháme a 5 minut podusíme.

3. 

žampiony 350 gramů

Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky.

4. 

Žampiony přidáme k zelí, promícháme a dále spolu 15 minut dusíme.

5. 

mouka hladká 1 polévková lžíce  česnek 1 stroužek

Zelí poprášíme moukou a promícháme, čímž jej zahustíme. Nakonec vmícháme očištěný a prolisovaný česnek.

6. 

brambory 1250 gramů  cibule 150 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  majoránka 2 čajové lžičky  česnek 4 stroužky  mouka cizrnová hladká 75 gramů

Brambory a cibuli očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, majoránku, očištěný a prolisovaný česnek a trochu mouky na zahuštění (může být i běžná hladká mouka). Důkladně promícháme.

7. 

olej řepkový

Z těsta tvoříme placky a smažíme v horkém oleji...

8. 

... z obou stran. Usmažené placky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit