Dýňové gnocchi s pestem
Tento recept nepatří k jednoduchým a málo pracným, ale při prvním soustu každý pochopí, že to prostě stojí za ten chuťový zážitek.
recept,fotorecept,dýně hokaido,brambory,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
dýně hokaido | 600 | gramů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
pšeničná krupice | 100 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
voda | - |
Recept
1. Uvaříme dýni
dýně hokaido 600 gramů
Dýňovou dužinu na páře uvaříme doměkka. Uvařenou ji v misce rozmixujeme.

2.
brambory 400 gramů • sůl 1 čajová lžička
Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory rozmixujeme a přidáme k dýni. Osolíme.

3.
mouka polohrubá 250 gramů • pšeničná krupice 100 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Do bramborovo-dýňové směsi přidáme mouku, krupici a žloutek. Vše spolu promícháme.

4.
Z těsta vytvoříme tenčí válečky, které nakrájíme do tvaru noků.

5.
Gnocchi vaříme v osolené vroucí vodě dokud nevyplavou na povrch cca 7 minut.

Dobrou chuť!