svetvemne.cz

Recepty české kuchyně

 

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Česká klasika, vepřová kýta s kysaným zelím a knedlíkem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Klasická dobrota české kuchyně je náročnější na čas při vaření, avšak trpělivost při její přípravě stojí za tento gurmánský zážitek.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
3 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Moravské koláče

Moravské koláče

Chutné sladké koláče plníme rozmanitými nádivkami - tvarohovou, makovou, ořechovou, nebo prostě jen povidly. Jejich příprava a pečení vyžaduje více času, protože se jich na plech najednou moc nevejde. Jejich konzumace je však časově nenáročná.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Katův šleh - Kaťák

Katův šleh - Kaťák

Málokdo odolá kombinaci smaženého vepřového masa, cibule, česneku, papriky, nakládané okurky a kečupu. Ale aby byl Katův šleh opravdu ostrý, je třeba mu sekeru nabrousit pikantní paprikou.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
nízká

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 10 min.
Obtížnost
nízká

Utopenci

Utopenci

Výborní, jemně pikantní, plnění utopenci - klasika české studené kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Houbové-slaninové knedlíky

Houbové-slaninové knedlíky

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou. Vylepšená houbovo-slaninová verze.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 10 min.
Obtížnost
nízká

Karlovarské toastové knedlíky

Karlovarské toastové knedlíky

Výbornáý přílohový knedlík z toastového chleba.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

Jidáše jsou velmi oblíbené sladké velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká

Kulajda

Kulajda

Chutná polévka z jihočeské kuchyně.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit