svetvemne.cz

Recepty české kuchyně

 

Katův šleh - Kaťák

Katův šleh - Kaťák

Málokdo odolá kombinaci smaženého vepřového masa, cibule, česneku, papriky, nakládané okurky a kečupu. Ale aby byl Katův šleh opravdu ostrý, je třeba mu sekeru nabrousit pikantní paprikou.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
nízká

Utopenci

Utopenci

Výborní, jemně pikantní, plnění utopenci - klasika české studené kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Česká klasika, vepřová kýta s kysaným zelím a knedlíkem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Klasická dobrota české kuchyně je náročnější na čas při vaření, avšak trpělivost při její přípravě stojí za tento gurmánský zážitek.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
3 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

Jidáše jsou velmi oblíbené sladké velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká

Houbové-slaninové knedlíky

Houbové-slaninové knedlíky

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou. Vylepšená houbovo-slaninová verze.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 10 min.
Obtížnost
nízká

Karlovarské toastové knedlíky

Karlovarské toastové knedlíky

Výbornáý přílohový knedlík z toastového chleba.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Kulajda

Kulajda

Chutná polévka z jihočeské kuchyně.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Moravské koláče

Moravské koláče

Chutné sladké koláče plníme rozmanitými nádivkami - tvarohovou, makovou, ořechovou, nebo prostě jen povidly. Jejich příprava a pečení vyžaduje více času, protože se jich na plech najednou moc nevejde. Jejich konzumace je však časově nenáročná.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 10 min.
Obtížnost
nízká

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit