svetvemne.cz

Recepty české kuchyně

 
Utopenci

Výborní, jemně pikantní, plnění utopenci - klasika české studené kuchyně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Kulajda

Chutná polévka z jihočeské kuchyně.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Karlovarské toastové knedlíky

Výbornáý přílohový knedlík z toastového chleba.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Karlovarský knedlík

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Moravský vrabec

Česká klasika, vepřová kýta s kysaným zelím a knedlíkem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Velikonoční Jidáše

Jidáše jsou velmi oblíbené sladké velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Houbové-slaninové knedlíky

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou. Vylepšená houbovo-slaninová verze.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Svíčková omáčka

Klasická dobrota české kuchyně je náročnější na čas při vaření, avšak trpělivost při její přípravě stojí za tento gurmánský zážitek.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

3 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Moravské koláče

Chutné sladké koláče plníme rozmanitými nádivkami - tvarohovou, makovou, ořechovou, nebo prostě jen povidly. Jejich příprava a pečení vyžaduje více času, protože se jich na plech najednou moc nevejde. Jejich konzumace je však časově nenáročná.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit