RECEPTY

Houbové-slaninové knedlíky

Houbové-slaninové knedlíky

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou. Vylepšená houbovo-slaninová verze.

recept,fotorecept,muškátový květ,žampiony,vepřový bůček uzený,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Recepty české kuchyně,

Knedlíky

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

krupice250gramů
mléko5decilitrů
muškátový květ¼čajové lžičky
pepř bílý mletý-
pórek80gramů
rohlík bílý6
sůl½čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí3kusy
vepřový bůček uzený100gramů
žampiony120gramů

 

Recept

1. 

rohlík bílý 6 ks  mléko 2 decilitry  muškátový květ ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a opečeme do zlatova na 150 °C asi 20 minut. Přelijeme mlékem, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, špetku muškátového květu a sůl.

2. 

žampiony 120 gramů  pórek 80 gramů  vepřový bůček uzený 100 gramů  sůl  pepř bílý mletý

Žampiony, pórek (nebo cibulku) a uzený bůček si nakrájíme na drobné kousky. Vše osmahneme na pánvičce, dokud nevznikne kompaktnější mazlavá hmota.

3. 

mléko 3 decilitry  vejce slepičí 3 kusy  krupice 250 gramů

Z vaječných žloutků, mléka a mouky si utřeme řídké těstíčko, které přimícháme k rohlíkům. Přidáme vychladlou houbovo-slaninovou směs. Na závěr jemně vmícháme ušlehaný sníh z vaječných bílků.

4. 

Těsto vytvarujeme do kulatých knedlíků a vaříme na páře (v parním hrnci) 20 - 25 minut. Je možne knedlíky vařit i ve vodě.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie