Domácí houskový knedlík z parního hrnce
Jak si připravit jednoduchý 600 gramový knedlík v parním hrnci.
recept,fotorecept,mouka hladká,droždí čerstvé,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec
Knedlíky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 10 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
rohlík bílý | 1 | kus | |
sůl | ½ | čajové lžičky |
Recept
1.
rohlík bílý 1 kus • mléko 200 mililitrů • mouka hladká 400 gramů • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 10 gramů
Do nádoby na hnětení nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr, sůl, vsypeme mouku, na kostičky nakrájený rohlík a droždí. Všechno spolu řádně prohněteme. (Pokud použijeme živé droždí, je vhodné z vlažného mléka, cukru a 1 lžičku hladké mouky udělat kvásek, který vlijeme do mouky a nakrájeného rohlíku).
2.
Pro tento účel můžeme použít i pekárnu na chléb a nastavit program "těsto", nebo podobný udávaný výrobcem. Testo necháme v nádobě kynout cca 1 hodinu, při použití pekárny kyne podle programu.
3.
Po vykynutí těsto vyndáme, zformujeme knedlík, který vložíme do první nádoby parního hrnce, jejíž dno a boky jsme předtím dobře vymastili olejem. Nastavíme čas paření na 30 minut a paříme.
Dobrou chuť!