Domácí houskový knedlík z parního hrnce
![Domácí houskový knedlík z parního hrnce](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000026/img_cs_4x3/domaci-houskovy-knedlik-z-parniho-hrnce_00180.jpg)
Jak si připravit jednoduchý 600 gramový knedlík v parním hrnci.
recept,fotorecept,mouka hladká,droždí čerstvé,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec
Knedlíky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 10 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
rohlík bílý | 1 | kus | |
sůl | ½ | čajové lžičky |
Recept
1.
rohlík bílý 1 kus • mléko 200 mililitrů • mouka hladká 400 gramů • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 10 gramů
Do nádoby na hnětení nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr, sůl, vsypeme mouku, na kostičky nakrájený rohlík a droždí. Všechno spolu řádně prohněteme. (Pokud použijeme živé droždí, je vhodné z vlažného mléka, cukru a 1 lžičku hladké mouky udělat kvásek, který vlijeme do mouky a nakrájeného rohlíku).
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000026/small/ingrediencie.jpg)
2.
Pro tento účel můžeme použít i pekárnu na chléb a nastavit program "těsto", nebo podobný udávaný výrobcem. Testo necháme v nádobě kynout cca 1 hodinu, při použití pekárny kyne podle programu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000026/large/parenie-knedle.jpg)
3.
Po vykynutí těsto vyndáme, zformujeme knedlík, který vložíme do první nádoby parního hrnce, jejíž dno a boky jsme předtím dobře vymastili olejem. Nastavíme čas paření na 30 minut a paříme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000026/small/parenie-knedle.jpg)
Dobrou chuť!