svetvemne.cz

Domácí houskový knedlík z parního hrnce

Domácí houskový knedlík z parního hrnce

    

Jak si připravit jednoduchý 600 gramový knedlík v parním hrnci.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé10gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká400gramů
rohlík bílý1kus
sůl½čajové lžičky

1. 

rohlík bílý 1 kus  mléko 200 mililitrů  mouka hladká 400 gramů  sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 10 gramů

Do nádoby na hnětení nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr, sůl, vsypeme mouku, na kostičky nakrájený rohlík a droždí. Všechno spolu řádně prohněteme. (Pokud použijeme živé droždí, je vhodné z vlažného mléka, cukru a 1 lžičku hladké mouky udělat kvásek, který vlijeme do mouky a nakrájeného rohlíku).

2. 

Pro tento účel můžeme použít i pekárnu na chléb a nastavit program "těsto", nebo podobný udávaný výrobcem. Testo necháme v nádobě kynout cca 1 hodinu, při použití pekárny kyne podle programu.

3. 

Po vykynutí těsto vyndáme, zformujeme knedlík, který vložíme do první nádoby parního hrnce, jejíž dno a boky jsme předtím dobře vymastili olejem. Nastavíme čas paření na 30 minut a paříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit