Škvarkové koláčky

Jednoduchý způsob přípravy klasických škvarkových pagáčů.
recept,fotorecept,škvarky,mléko,mouka hladká,mouka hladká,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
kmín drcený | 0 ?? | kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 500 1735 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 2 269 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
škvarky | 360 2668 | gramů kcal |
Recept

2.
mléko 250 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
... druhou umeleme. Mléko zahřejeme, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek.

3.
mouka hladká 500 gramů • sůl 2 čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus • vaječný žloutek 2 kusy • sádlo 2 polévkové lžíce
Do mísy navážíme mouku, přidáme sůl (množství soli upravíme podle slanosti škvarků), všechny škvarky, vejce, žloutky, rozpuštěné sádlo a kvásek.

4.
ypracujeme těsto a necháme ho vykynout.


6.
Rozdělíme ho na poloviny a z nich vyválíme dva silné asi 25 cm dlouhé válečky.

7.
Jeden váleček překrojíme na 16 stejných dílků. Z jednotlivých dílků vytvoříme kuličky.

8.
Kuličky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení v přiměřených odstupech. Každou kuličku dlaní zploštíme a na povrchu vytvoříme mřížku.

9.
vaječný bílek 2 kusy • sůl
Koláčky necháme na plechu 10 minut kynout, pak je potřeme rozšlehaným bílkem a posolíme.

10.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160-170 °C asi 20-25 minut.

11.
Dokud se nám peče první várka zpracujeme druhou polovinu těsta - druhý váleček.


13.
... upečeme je jako první várku.

Dobrou chuť!